Vraag

Start | Vraag

Hoe versta ik Gods stem?

Wat doe jij als je advies nodig hebt? We maken dagelijkse veel beslissen, soms klein en soms met grote consequenties. Wat zou het dan fijn zijn om duidelijke instructies te krijgen over welke weg je moet gaan, bijvoorbeeld zoals een navigatiesysteem dat voor je doet.

Wat is Jezus volgen?

Een korte, simpele vraag waar je heel veel over kunt zeggen… Maar wat is nu echt de essentie van het volgen van Jezus?

Hoe kijkt God naar mij?

Wat zou God van jou vinden? Hoe kijkt God naar jou? Wat heeft Jezus over mij gezegd? Als je verliefd bent en je krijg een lief appje of een mooi kaartje van diegene dan wordt je bevestigd in de liefde. Als je niks hoort, kun je onzeker worden. Misschien zoek jij ook wel naar die bevestiging van God.

Welke rol heeft God in de coronacrisis?

Er zijn allerlei theorieën over wie verantwoordelijk is voor de uitbraak van het coronavirus. Is het pure pech? Zit de Chinese overheid erachter? Of een ander land? Of iemand als Bill Gates? Heeft het te maken met het 5G netwerk? De ene theorie is geloofwaardiger dan de ander, maar toch… Veel mensen kijken ook naar de rol van God in deze crisis. Wil hij ons iets zeggen? Zit hij achter deze crisis?

Wie is Jezus? Dit is wat zes wereldreligies over hem zeggen

Jezus was zelf een jood. Toch staat hij als redder centraal in het geloof van de christenen. In de Islam is hij een profeet, in het Hindoeïsme is Jezus één van de vele goden. Ontdek meer over deze man en de grote rol die hij speelt in vele religies.

Meer van Jezus ervaren? Lees hier hoe je hem kunt volgen

Het christelijke geloof is niet iets alleen voor je hersenen. Het werkt door in elk aspect van je alledaagse leven. Jezus heeft vaak mensen gevraagd om hem te volgen. En dat zal niet makkelijk zijn, maakte hij duidelijk. “Neem je kruis op en wandel.”

Moeite met bidden? Deze zes stappen helpen je om te praten met God

Hoe werkt dat eigenlijk: bidden? Een vraag die regelmatig gesteld wordt. Soms zit er een gedachte achter dat men bang is ‘verkeerd’ te bidden. Maar wat is bidden nu eigenlijk?

Wat gebeurde op hemelvaart?

Bij Hemelvaart denken christenen terug aan hoe Jezus Zijn aardse bestaan achter zich liet en terugkeerde naar de hemel, de bovennatuurlijke wereld van God. In de Bijbel vindt dat plaats 40 dagen nadat Hij is opgestaan uit de dood (Pasen).