Vraag

Start | Vraag

Hoe kijkt God naar mij?

Wat zou God van jou vinden? Hoe kijkt God naar jou? Wat heeft Jezus over mij gezegd? Als je verliefd bent en je krijg een lief appje of een mooi kaartje van diegene dan wordt je bevestigd in de liefde. Als je niks hoort, kun je onzeker worden. Misschien zoek jij ook wel naar die bevestiging van God.

Bijbels in verschillende vormen

Is wat er staat in de Bijbel waarheid?

Mensen vragen zich af: Is de Bijbel waar? Ontdek meer over de cultuur, wetenschap en de context van de Bijbel. Kijk naar het totaalplaatje.

Hoe moet ik bidden? – in 6 stappen praten met God

Hoe werkt dat eigenlijk: bidden? Een vraag die regelmatig gesteld wordt. Soms zit er een gedachte achter dat men bang is ‘verkeerd’ te bidden. Maar wat is bidden nu eigenlijk?

Kerststal met Jozef en Maria en baby Jezus

Kerst | De geboorte van Jezus

Met Kerst wordt de geboorte van Jezus gevierd. Hoe gaat het Kerstverhaal ook al weer en waarom vieren we dat 2000 jaar nog steeds?

Is Jezus God?

Is Jezus God? Jezus en God hebben een vader-zoon relatie maar hun verbondenheid gaat veel dieper.

Feestdagen - kerstboom

Feestdagen | Oorsprong en betekenis

Een kort uitleg van alle christelijke feestdagen en de connectie met Jezus

Ontdek hier 12 namen van Jezus

De Bijbel staat vol met bijnamen van Jezus. Elke naam belicht een klein stukje van zijn karakter. Welke naam spreekt jou aan?

Waarom moest God mens worden?

In het Kerstverhaal wordt de geboorte van Jezus gevierd. Als klein baby’tje kwam hij op wereld. Maar niet als een gewoon kind. De diepere betekenis achter zijn geboorte is dat…

Hoe versta ik Gods stem?

Wat doe jij als je advies nodig hebt? We maken dagelijkse veel beslissen, soms klein en soms met grote consequenties. Wat zou het dan fijn zijn om duidelijke instructies te krijgen over welke weg je moet gaan, bijvoorbeeld zoals een navigatiesysteem dat voor je doet.