Een door Jezus geïnspireerd leven

Hoop van de volken. Zomaar een van de titels die men aan Jezus heeft gegeven. Het is geïnspireerd door het bijbelvers Matteüs 12:21: “En Hij zal alle volken hoop geven, omdat Hij hen zal redden.” Jezus is dus niet iemand die alleen voor de joden kwam, ondanks dat dat wel zijn eerste focus was. Hij wilde alle volken inspireren en gaf zijn volgelingen daarom de volgende opdracht: “Ga nu op pad en maak alle volken tot leerlingen van Mij. Doop hen in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. En leer hen om alles te doen wat Ik ook aan jullie heb geleerd.” Matteüs 28:19. Een grote opdracht dus! Maar hoe doe je dat nu eigenlijk, een door Jezus geïnspireerd leven leiden?

Welke impact kan Jezus hebben op mijn leven?

De impact van Jezus op jouw leven kan enorm zijn! Hij kan je genezing brengen, vrijzetten van verslavingen en je uit diepe putten helpen. Hij kan je uitdagen om dingen te doen die je nooit had durven dromen en mogelijkheden geven die je zelf nooit had kunnen bereiken. Welke impact Jezus daadwerkelijk op je leven zal hebben, verschilt per persoon. Jezus weet hoe jij het beste tot je recht komt en het hangt ook af van hoe open jij je ergens voor stelt. Benieuwd naar een verhaal van iemand die zelf meemaakte dat Jezus, haar leven beïnvloedde? Bekijk onderstaande video over Rebekka, een MAF-pilote, die een door Jezus geïnspireerd leven lijdt.

https://www.youtube.com/watch?v=okgf0fFsbJo&t=4s

Jezus als inspiratie

Jezus wil jouw inspiratiebron zijn, zoals Hij dat ook voor vele anderen was en is. Zoveel mensen zijn door Jezus geïnspireerd geraakt en het heeft hun levens veranderd. De invloed van Jezus laat zich op vele manieren zien, waaronder in de muziek en in kunst en cultuur. Ook zijn er veel verhalen over Jezus te vinden. Maar om Hem jouw inspiratiebron te laten zijn, moet je natuurlijk wel weten wie Hij is en wat Hij gedaan heeft…

Jezus leren kennen

Jezus leren kennen is een hele (gave) uitdaging. 

Er is veel informatie over hem te vinden op onze site Jezus.nl alleen al. Zo kun je hier een artikel lezen dat veel uitleg geeft over wie Jezus is. En hier vind je nog veel meer artikelen over Jezus en de impact die hij heeft gehad op het leven van andere mensen

Vraag je je af waarom je überhaupt voor Jezus zou kiezen?
Als je je afvraagt waarom je uberhaupt voor Jezus zou kiezen, kijk dan vooral eens naar gratis online cursus WaaromJezus. Deze cursus laat je zien wat voor betekenis Jezus vandaag de dag nog voor jou kan hebben.
Tijdens de cursus word je begeleid door een persoonlijke online e-coach. Deze coach helpt je om de stof goed te begrijpen en beantwoordt je eventuele vragen. Het lezen van de bijbel kan je ook helpen om Jezus beter te leren kennen. Lees hier met welke Bijbelboeken je het beste kunt beginnen

Jezus volgen

Om een door Jezus geïnspireerd leven te leiden, is Jezus leren kennen is stap één. Of in ieder geval, beginnen met Jezus te leren kennen is stap één. Je hoeft Jezus niet volledig te kennen om hem te kunnen volgen en je leven door Hem te laten inspireren. Je kunt hem steeds beter leren kennen door meer over hem te lezen. Jezus volgen begint bij gebed. Je hoeft hier geen moeilijke woorden voor te gebruiken of een ritueel voor te volgen. Begin gewoon met praten tegen Jezus. Vertel hem over je situatie en dat je jouw leven aan hem wil geven en hem wil volgen. Wil je hier eerst meer over lezen? Lees dan het artikel hoe moet ik bidden? Benieuwd naar verdere stappen om volger van Jezus te worden? Lees het artikel hoe word je christen?

Contact met een e-coach

Wil je graag doorpraten over het leiden van een door Jezus geïnspireerd leven of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op! Jouw vragen worden discreet behandeld door een getrainde e-coach.