Bijbel

Start | Bijbel

De Bijbel staat vol verhalen over Jezus. De Bijbel is verdeeld in het Oude en Nieuwe Testament. Het tweede deel staat boordevol quotes van Jezus en lees je alles over zijn leven, zijn vrienden en zijn levensdoel. Bijzonder is dat het eerste deel van de Bijbel is geschreven lang voordat Jezus leefde. Toch staat het Oude Testament vol met verwijzingen en voorspellingen naar Jezus. Ontdek hier hoe belangrijk de Bijbel is om Jezus beter te kennen en begrijpen. 

Jezus is de zoon van God

Jezus wordt door veel mensen als een bijzonder mens gezien. Een profeet. Een goeroe. Jezus zegt: Ik ben de Zoon van God. Hoe zit dat?

Een nieuw leven beginnen

We maken allemaal wel eens een nieuwe start. Nieuwe opleiding of relatie. Je moet er wel echt voor gaan! Hoe zit dat met het volgen van Jezus?

Lukas 2

Kun je God en mens zijn tegelijkertijd?

Jezus is God en mens. Dat is een moeilijk onderwerp om te begrijpen. Hoe kan dat nou? Maria en Jozef hebben hier ook mee geworsteld.

Toevallige ontmoetingen of toch niet?

Hoe vaak zeggen we dat niet: Toevallig! Een onverwachte ontmoeting bijvoorbeeld. Als kind ontmoet Jezus twee mensen, maar niet toevallig.

Kerst is anders dan je denkt

Kerst een feest van glitter en glamour, lekker eten, luxe, gezelligheid. Maar was het eerste kerstfeest eigenlijk wel zo? Ontdek hoe de geboorte van Jezus echt plaatsvond.

Onverklaarbare wonderen

Wonderen. Dingen die gebeuren die je niet kan verklaren. Kijk mee wat er allemaal gebeurde rond de geboorte van Johannes.

Een dubbeltje kan nooit een kwartje worden. Toch?

Je afkomst bepaalt toch je status in de samenleving? Kun je echt je sociale klasse ontstijgen? Bij Maria lijkt dat te gebeuren. Kijk mee hoe zij daar mee omgaat!

Ongelooflijk. Dat kan toch niet echt zijn?

Een ongelooflijke boodschap. Er is leven na de dood. Er zal geen ziekte meer zijn. Heb jij zoiets wel eens gehoord? Iets wat iedereen voor onmogelijk houdt en dat toch…

De Barmhartige Samaritaan

Voel jij je wel eens alleen? In de steek gelaten? In deze prachtige Sandy Tales video krijgt een gewonde man hulp uit onverwachtse hoek.