Bijbel

Start | Bijbel

De Bijbel staat vol verhalen over Jezus. De Bijbel is verdeeld in het Oude en Nieuwe Testament. Het tweede deel staat boordevol quotes van Jezus en lees je alles over zijn leven, zijn vrienden en zijn levensdoel. Bijzonder is dat het eerste deel van de Bijbel is geschreven lang voordat Jezus leefde. Toch staat het Oude Testament vol met verwijzingen en voorspellingen naar Jezus. Ontdek hier hoe belangrijk de Bijbel is om Jezus beter te kennen en begrijpen. 

Onverklaarbare wonderen

Wonderen. Dingen die gebeuren die je niet kan verklaren. Kijk mee wat er allemaal gebeurde rond de geboorte van Johannes.

Een dubbeltje kan nooit een kwartje worden. Toch?

Je afkomst bepaalt toch je status in de samenleving? Kun je echt je sociale klasse ontstijgen? Bij Maria lijkt dat te gebeuren. Kijk mee hoe zij daar mee omgaat!

Ongelooflijk. Dat kan toch niet echt zijn?

Een ongelooflijke boodschap. Er is leven na de dood. Er zal geen ziekte meer zijn. Heb jij zoiets wel eens gehoord? Iets wat iedereen voor onmogelijk houdt en dat toch…

De Barmhartige Samaritaan

Voel jij je wel eens alleen? In de steek gelaten? In deze prachtige Sandy Tales video krijgt een gewonde man hulp uit onverwachtse hoek.

Eindelijk, mijn droom komt uit!

We hebben allemaal onze dromen. We verlangen er jaren naar. En dan komen ze. Is het dan een mee of tegenvaller? Zacharias’ droom kwam uit, maar het ging anders dan hij dacht.

Wanneer is iets nou echt waar?

Hoe weet je nu of iets echt waar is? Er is zoveel fake news en je hoort veel complottheorieën. Lucas schrijft alles over Jezus zorgvuldig op.

De bekering van Paulus

Saulus verwoestte de gemeente van de volgelingen van Jezus. Jezus, de zogenaamde zoon van God. En Saulus was niet van plan om met die vervolging te stoppen.

‘Ik zeg jullie: als je het Koninkrijk van God niet ontvangt zoals een kind dat doet, kun je het niet binnengaan’

Laat de kinderen bij Mij komen. Houd ze niet tegen. Want het Koninkrijk van God is voor mensen zoals zij. Luister goed! Ik zeg jullie: als je het Koninkrijk van…

Zacheüs

Opnieuw een prachtig verhaal van Sandy Tales. Dit is het verhaal van Zacheüs, verteld door zandkunstenaar De Zandschepper. Zacheüs, een van de hoofdpersonen in dit verhaal, is een gehate tollenaar….