Feestdagen

Start | Feestdagen

De agenda staat vol met christelijke feestdagen: Kerstmis, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. In Nederland zijn dit officiële vrije dagen. Nederland heeft een rijke christelijke historie. De kerk heeft lang een grote rol gespeeld in het dagelijks leven van veel mensen. Deze feestdagen gaven mensen de tijd om stil te staan bij het leven van Jezus. Maar wat wordt er eigenlijk gevierd of herdacht? Klik hieronder op een feestdag en ontdek meer. 

Wat gebeurde er met Kerst? – Jozef en Maria

Kerst: De geboorte van Jezus ging niet zonder slag of stoot. Kijk maar naar Jozef en Maria. Wat doe je als je verloofde zwanger blijkt te zijn, en niet van jou? Gelukkig verteld een engel wat er aan de hand is. Maar waarom moest Jezus eigenlijk geboren worden?

Wat is Epifanie?

Ben je de kerstboom al een beetje zat? 6 januari is volgende de traditie dé dag waarop je de feestelijke boom vaarwel zegt. Op deze dag eindigt de kerstperiode met het feest van Driekoningen. Maar wat heeft het woord ‘Epifanie’ er eigenlijk mee te maken? En wat kan je ermee?

Wat gebeurde er met Kerst? – Een Ster!

Het kerstverhaal vertelt over een groep wijzen in een ver land die een ster aan de hemel zien verschijnen. Die ster leidt hen naar een nieuwe koning; kindje Jezus. Lees hier wat dit met jou te maken heeft.

Wat gebeurde er met Kerst? – ‘De herdertjes lagen bij nachte’

Het kerstverhaal vertelt over ruwe herders die in de velden van Bethlehem goed nieuws horen. Een engel vertelt hen over een redder: baby Jezus. Lees hier wat dit met jou te maken heeft.

Hemelvaartsdag

Hemelvaartsdag

33 jaar lang heeft Jezus op aarde rond gelopen. In de laatste drie jaar was hij actief bezig met zijn missie. Aan het einde van die drie jaar is hij…

Samen in gesprek over Jezus en geloof

Wil je meer weten over Jezus? De website Jezus.nl is er dan speciaal voor jou! Dé plek om antwoord te vinden op al jouw vragen over Jezus.

Wat is Pinksteren?

Na Pasen en Hemelvaart vieren christenen weer feest: Pinksteren. Op deze dag vieren christenen wereldwijd de komst van de Heilige Geest en de ‘verjaardag’ van de kerk.

Wat is Hemelvaart?

Met Hemelvaartsdag denken christenen wereldwijd aan een heel bijzondere gebeurtenis: Jezus die voor het oog van zijn vrienden opstijgt naar de hemel.

Pasen: Waargebeurd of briljante leugen?

Is het verhaal van Pasen waar gebeurd of een briljante leugen? Ontdek hier alles over Jezus’ dood en opstanding en de betekenis hiervan.