Feestdagen

Start | Feestdagen

De agenda staat vol met christelijke feestdagen: Kerstmis, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. In Nederland zijn dit officiële vrije dagen. Nederland heeft een rijke christelijke historie. De kerk heeft lang een grote rol gespeeld in het dagelijks leven van veel mensen. Deze feestdagen gaven mensen de tijd om stil te staan bij het leven van Jezus. Maar wat wordt er eigenlijk gevierd of herdacht? Klik hieronder op een feestdag en ontdek meer. 

Duif van Pinksteren

Wat is Pinksteren?

Pinksteren wordt gezien als de verjaardag van de christelijke kerk. Deze dag markeert het begin van een wereldwijde kerk.

Wolk

Hemelvaart | Jezus neemt afscheid

Hemelvaart is een bijzondere christelijke feestdag. Jezus gaat naar de hemel. Wat is er precies gebeurd en wat is de betekenis hiervan?

Pasen: Waargebeurd of briljante leugen?

Is het verhaal van Pasen waar gebeurd of een briljante leugen? Ontdek hier alles over Jezus’ dood en opstanding en de betekenis hiervan.

Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci

Witte Donderdag | Een inktzwarte dag voor Jezus

Op Witte Donderdag wordt Jezus’ laatste avond voor zijn dood herdacht. Een inktzwarte dag. Jezus wordt verraden, verlaten & opgepakt.

Doornenkroon van Jezus

Goede Vrijdag | De marteling en dood van Jezus

Wat is nou goed aan Goede Vrijdag? Hier lees je over de dag dat Jezus wordt geslagen, gemarteld en uiteindelijk wordt vermoord. Waarom?

Stil

Stille Zaterdag | Stilte voor de storm

Op Stille Zaterdag staan christenen stil bij de dood van Jezus. Hier ontdek je waarom deze dag tussen dood en opstanding zo belangrijk is.

Palmtak

Palmzondag | Jezus zet Jeruzalem op z’n kop met Palmpasen

Op Palmzondag zet Jezus Jeruzalem op z’n kop. Hij wordt als held onthaald. Waarom? Hier lees je alles over Palmpasen.

Kerststal met Jozef en Maria en baby Jezus

Kerst: De geboorte van Jezus

Met Kerst vieren christenen de geboorte van Jezus. Lees hier alles of het wie, wat, waar en waarom van Kerstmis.

Sint Maarten feest: Wat wordt er gevierd?

Op 11 november wordt Sint Maarten gevierd. Hier lees je meer over de achtergrond en ontdek je de overeenkomst tussen Jezus en Sint Maarten.

Er is meer.

Ontdek een thema.