De agenda staat vol met christelijke feestdagen: Kerstmis, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. In Nederland zijn dit officiële vrije dagen. Nederland heeft een rijke christelijke historie. De kerk heeft lang een grote rol gespeeld in het dagelijks leven van veel mensen. Deze feestdagen gaven mensen de tijd om stil te staan bij het leven van Jezus. Maar wat wordt er eigenlijk gevierd of herdacht? Klik hieronder op een feestdag en ontdek meer.
Pasen | Waargebeurd of briljante leugen?
Pasen: waarom vieren we dat eigenlijk nog elk jaar? De dood van een onschuldige man, 2000 jaar geleden? Toch vreemd? Hoe denk jij over het Paasverhaal? Waargebeurd of een briljante leugen?
Witte Donderdag | Een inktzwarte dag voor Jezus
Op Witte Donderdag wordt Jezus’ laatste avond voor zijn dood herdacht. Een inktzwarte dag. Jezus wordt verraden, verlaten & opgepakt.
Goede Vrijdag | De marteling en dood van Jezus
Op Goede Vrijdag staan christenen stil bij de marteling en de dood van Jezus. Wat is er nou goed aan deze verschrikkelijke dag?
Stille Zaterdag | Stilte voor de storm
Op Stille Zaterdag ligt Jezus in het graf. Christenen zijn op deze dag stil. Als een soort stilte voor de storm.
Palmzondag | Jezus zet Jeruzalem op z’n kop met Palmpasen
Op Palmzondag zet Jezus Jeruzalem op z’n kop. Hij wordt als held onthaald. Waarom? Ontdek alles over Palmpasen en hoe het wordt gevierd.
Kerst | De geboorte van Jezus
Met Kerst wordt de geboorte van Jezus gevierd. Hoe gaat het Kerstverhaal ook al weer en waarom vieren we dat 2000 jaar nog steeds?
Sint Maarten feest: Wat wordt er gevierd?
Elk jaar op 11 november wordt Sint Maarten gevierd. Waarom en wie is Sint Maarten? Wat hebben Jezus en Sint Maarten met elkaar te maken?
Wat is Epifanie?
Drie Koningen is altijd 12 dagen na Kerst en wordt gevierd op 6 Januari. Het betekent ook het einde van het Kerstseizoen.
Feestdagen | Oorsprong en betekenis
Een kort uitleg van alle christelijke feestdagen en de connectie met Jezus
- 1
- 2
- Volgende »