Jezus en ik

Start | Jezus en ik

Jezus is een interessant figuur. Hij inspireert miljoenen mensen wereldwijd. Maar wat betekent Jezus persoonlijk voor jou? De Bijbel zegt dat Hij jou graag persoonlijk wil leren kennen. Lees hier verhalen van mensen die Jezus echt hebben leren kennen en welke impact dit op hun leven heeft.

Psalm 23

Diepe dalen, iets waar we allemaal wel eens doorheen gaan. Met Jezus hoeven we echter niet bang te zijn voor deze dalen. Hij voorziet in alles wat we nodig hebben….

Samen in gesprek over Jezus en geloof

Wil je meer weten over Jezus? De website Jezus.nl is er dan speciaal voor jou! Dé plek om antwoord te vinden op al jouw vragen over Jezus.

Martien en Stieneke over rust en vrede na diagnose Parkinson

Hoe ervaar je rust en vrede na een diagnose Parkinson?

Rust en vrede ervaren na een diagnose Parkinson. Stieneke en Martien delen hun persoonlijke verhaal wat haar ziekte met hen doet.

Storm op de camping

Storm op de camping

Een heftige storm maakt een einde aan een gezellig camping tripje van een groep vrienden. Zullen ze het overleven? Wie zal hen helpen?

Delja Pruis | Innerlijke rust

“Eindelijk vond ik innerlijke rust.”

Nooit voelde Delja Pruis zich goed genoeg. Altijd bang om dood te gaan en altijd zoek naar innerlijke rust. Hoe vond zij die rust?

Tips om te ontstressen | Wat zegt Jezus over rust?

Tips om te ontstressen | Wat zegt Jezus over rust?

Rust nodig? Lees deze 10 tips om te ontstressen. Geïnspireerd op het leven van Jezus. Wat zegt Jezus over rust en wat kun jij hiervan leren?

‘Dankzij Jezus hoef ik mij niet te bewijzen’

‘Jouw mening doet er niet toe.’ ‘Je hebt niet gestudeerd, dus jij hebt er geen verstand van.’ ‘Jij bent niet belangrijk.’ Dat was mijn waarheid in de afgelopen veertig jaar, dat was wie ik ben…..dacht ik.

‘Ik was een somber type maar kon de vreugde van God niet weerstaan’

Wat betekent de liefde van God en hoe zou dat moeten voelen? Schrijver en kunstenaar Otto de Bruijne praat over de liefde tussen God en de mens als een romantisch verhaal met een spannend plot. “Het moet niet tussen de oren blijven, maar geleefd worden. Ik wil liefhebben. Dat zit in mij. Dat zit in de mens.”

‘Jezus stond voor datgene waar ik niet bij wilde horen’

Als agnost gelooft Jurek niet in Jezus. Maar een wat vreemde gebeurtenissen zetten hem aan het denken. Is er toch meer tussen hemel en aarde?