Jezus en ik

Start | Jezus en ik

Jezus is een interessant figuur. Hij inspireert miljoenen mensen wereldwijd. Maar wat betekent Jezus persoonlijk voor jou? De Bijbel zegt dat Hij jou graag persoonlijk wil leren kennen. Lees hier verhalen van mensen die Jezus echt hebben leren kennen en welke impact dit op hun leven heeft.

‘Dankzij Jezus hoef ik mij niet te bewijzen’

‘Jouw mening doet er niet toe.’ ‘Je hebt niet gestudeerd, dus jij hebt er geen verstand van.’ ‘Jij bent niet belangrijk.’ Dat was mijn waarheid in de afgelopen veertig jaar, dat was wie ik ben…..dacht ik.

‘Ik was een somber type maar kon de vreugde van God niet weerstaan’

Wat betekent de liefde van God en hoe zou dat moeten voelen? Schrijver en kunstenaar Otto de Bruijne praat over de liefde tussen God en de mens als een romantisch verhaal met een spannend plot. “Het moet niet tussen de oren blijven, maar geleefd worden. Ik wil liefhebben. Dat zit in mij. Dat zit in de mens.”

‘Jezus stond voor datgene waar ik niet bijhoorde’

Het grootste gedeelte van zijn leven was Jurek Woller (34) agnost. Hij was ervan overtuigd dat alles wat je met wetenschappelijke methodes kunt onderbouwen de beste benadering van de werkelijkheid…

Samen in gesprek over Jezus en geloof

Loop binnen bij de online buurtkerk, ontvang dagelijks een bemoediging of ga in gesprek. Bekijk alle mogelijkheden.