‘Ik was een somber type maar kon de vreugde van God niet weerstaan’

Wat betekent de liefde van God en hoe zou dat moeten voelen? Schrijver en kunstenaar Otto de Bruijne praat over de liefde tussen God en de mens als een romantisch verhaal met een spannend plot. “Het moet niet tussen de oren blijven, maar geleefd worden. Ik wil liefhebben. Dat zit in mij. Dat zit in de mens. De vreugde van God is onweerstaanbaar!”

Gods karakter

God heeft liefde in ons geplant en ook jaloezie. Dat is Gods karakter. God zegt: Ik ben goed en geduldig, ik wil je omarmen en een nieuw verhaal geven. Hij zegt: kom we gaan verder. Dat is fantastisch. Liefde is iets wat werkelijk echt gebeurd. Tussen de levende God en mij en mensen onderling.”

Otto ziet mensen als een soort vingerafdruk van God. Ook zichzelf: “Hier zit een mannetje die kan liefhebben en hoopt op liefde en wordt liefgehad.”

Alleen maar liefde

Die gepassioneerde liefde van God raakt mensen. “Het gebeurt hier en nu. Niet een verhaal uit een oud boek of uit een archief.” Hij omschrijft het alsof God je in de ogen kijkt, zonder oordeel, zonder verwijt en zonder eisen. Alleen maar liefde. “En ik kan mij niet voorstellen dat je dat niet raakt.”

Toch is Otto zich niet altijd bewust geweest van deze allesomvattende liefde. Hij ontmoette christenen die zijn visie op God hebben gevormd. “Niet door te praten maar door wat ik in hun ogen zag: vrede en vreugde. Ik was vroeger wel een somber type, maar die vreugde kon ik niet weerstaan. Er was ook creativiteit en humor. Je kon nog eens een keer goed lachen.”

Ontvangen

In deze tijd zijn veel mensen op zoek naar liefde, deel willen zijn van een groter geheel en naar balans. Misschien jij ook wel. Maar die zoektocht focust zich vaak op jezelf. Hoe kun jij dichterbij jezelf komen en tot bloei komen? Otto heeft ontdekt dat de liefde van God juist omgekeerd werkt. Niet wij moeten in balans komen met onszelf, maar wat belangrijk is, is dat we een relatie krijgen met de levende God. Juist daardoor komen we in balans. We mogen eerst ontvangen.

“Als God er is, als God leeft, dan gaat het over relatie. Dan mogen we leven in zijn goedheid.”

Ben jij op zoek naar de vreugde van God? Ben je op zoek naar balans in je leven maar lukt het maar niet om het evenwicht te vinden? Richt je dan op God en ontdek wat Zijn liefde hier en nu met jou gaat doen.


Wil jij net als Otto ook praten met christenen die je meer kunnen vertellen en laten zien over deze liefdevolle God? Neem dan contact met ons op via het formulier hieronder.