Sandy Tales

Start | Sandy Tales

Bekijk alle videos

Psalm 8

In een oud lied zingt koning David zijn emoties weg, zijn verbazing over de schepper, de schepping, de grootsheid van de Almachtige en de kleinheid van zichzelf.

Martha & Maria

Martha en Maria, een verhaal van twee zussen met twee verschillende karakters. Ze ontvangen Jezus gastvrij in hun huis.

Jona

Luister naar dit oude verhaal van een boze profeet en de ontdek dat God veel meer genade geeft dan hem lief is.

Wat gebeurde op hemelvaart?

Bij Hemelvaart denken christenen terug aan hoe Jezus Zijn aardse bestaan achter zich liet en terugkeerde naar de hemel, de bovennatuurlijke wereld van God. In de Bijbel vindt dat plaats 40 dagen nadat Hij is opgestaan uit de dood (Pasen).

Mozes, de prins van Egypte

Het is een miraculeus verhaal: de baby van een slavenfamilie wordt opgenomen aan het Egyptische hof en wordt prins van Egypte. Mozes wordt als kleine Joodse jongen door zijn moeder…

Pasen

Vroeg in de ochtend is Maria Magdalena onderweg naar het graf van Jezus. Ze was goed bevriend met deze man. Ze hadden hem een paar dagen eerder veroordeeld en ter…

Esther

Wist je dat Poerim, het Lotenfeest, zijn oorsprong vindt in het verhaal van Esther? Bekijk het verhaal van het Joodse meisje dat koningin werd om haar volk te redden.

Onze Vader

Eens vroegen vrienden van Jezus hoe zij moesten bidden. Toen leerde hij hen het volgende gebed, dat tot op de dag van vandaag door miljoenen gelovigen wordt gebeden. Onze Vader,…

Psalm 139

Soms is het moeilijk om jezelf te kennen. De wereld om je heen is soms beter te begrijpen toch? Maar door jezelf te kennen, ga je de grootheid van God…

Start een leesplan

Martha en Maria

Ontdek in dit leesplan meer over het verhaal van de twee zussen. De ene luistert naar wat Jezus te zeggen heeft, de ander is druk met de zorg voor de gasten.

Jona

Ontdek in dit leesplan het bijzondere verhaal van een boze profeet en zijn ontdekking dat God veel meer genade geeft dan hem lief is.

Ontdek alles over Hemelvaart

In dit 10-daags leesplan voor de Bijbel-app YouVersion word je meegenomen in de wondere wereld van oude profetieën, symboliek Ontdek je waarom dit een echt Koningsfeest is.