YouVersion: Bijbel leesplannen voor iedereen!

De gratis online Bijbel-app heeft inmiddels meer dan 500+ miljoen gebruikers. Het is daarmee een van de meest gebruikte apps is ter wereld. Logisch ook, want YouVersion is beschikbaar in meer dan 1.750 talen! In Nederland heeft YouVersion 4,8 miljoen gebruikers. Veel he?

En jij kunt deze 4,8 miljoen gebruikers helpen groeien! YouVersion biedt gebruikers gratis leesplannen, die hen helpen om dagelijks te groeien in hun relatie met God. Wil jij daaraan bijdragen? Lees hier hoe jij ook leesplannen kunt plaatsen!

Wilde je eigenlijk meer weten over deze online Bijbel app? In dit artikel vertellen we je meer over YouVersion als Bijbel App.

Wat is YouVersion?

Tekst gaat door onder de video.

Gratis leesplannen voor iedereen

Een belangrijke feature van YouVersion zijn leesplannen. Een leesplan is een online bijbelrooster rondom een bepaald thema, voor een bepaald aantal dagen. Elke dag bestaat uit een kort stukje tekst met een reflectie op een of meerdere Bijbelteksten.

Gebruikers kunnen zich aanmelden voor een leesplan, om zich meerdere dagen te verdiepen in een specifiek thema. Je kunt een leesplan alleen volgen, maar ook samen met vrienden.

Wie maakt de leesplannen in YouVersion?

De leesplannen in YouVersion zijn gemaakt door christelijke non-profit organisaties en kerken.

Kan ik ook een leesplan maken?

In ieder land is YouVersion continu op zoek naar betrouwbare partners om goede leesplannen te creëren en publiceren. Stichting Jesus.net maakt, als vertegenwoordiger van YouVersion in Europa, in Nederland de verbinding met partners die hier een waardevolle bijdrage aan kunnen leveren. Naast organisaties, komen ook sprekers, muzikanten en kerken in aanmerking voor het publiceren van een leesplan.

Voorbeelden van leesplannen in kerken

Bert Noteboom schreef, in aanvulling op een preek die hij in zijn gemeente hield, een tiendaags leesplan, waardoor de gemeente gezamenlijk verder kon nadenken over het behandelde thema.

"Ik vind het belangrijk dat we als gemeente actief met Gods Woord leven. Hoe gaaf is het als je niet alleen op zondag, maar dagelijks mensen kunt motiveren de Bijbel te lezen?!"

In één weekend had het leesplan van Noteboom al bijna 700 aanmeldingen, waarvan 150 van gemeenteleden. Noteboom: "Mensen doen actief mee en het is bemoedigend om te zien dat dit plan mensen opbouwt."

Wil jij ook een leesplan publiceren in YouVersion?

Heb je interesse of ben je benieuwd hoe het maken van zo'n leesplan in z'n werking gaat? Neem contact met ons op!

Teamfoto_Jesus_Net_Grea

Coördinator non-profit organisaties, sprekers en schrijvers

Grea van der Lee
[email protected]

Teamfoto_Jesus_Net_Joris

Coördinator kerken

Joris van der Spek
[email protected]