Online Buurtkerk opent haar deuren

Start | Online Buurtkerk opent haar deuren

Welkom in de Online Buurtkerk! Loop binnen voor een luisterend oor, mooie verhalen, een beetje hoop en verbinding met elkaar. Juist nu kerkdeuren gesloten blijven, denken mensen na over de zin van het leven. Met een biertje (cola of thee mag ook) in de hand, kun je in de Online Buurtkerk kletsen over wat jou bezig houdt. Buurtpastor Joris van der Spek en het team van Jesus.net openen een paar keer per week de virtuele deuren van deze Buurtkerk.

“Met een glas whisky in de hand, om de tafel met vrienden, daar heb je de mooiste gesprekken over het leven, geloof en de dingen die je bezig houden. Maar ja, de cafés zijn gesloten, de kerken dicht en ook thuis mag je niemand meer uitnodigen. Maar wij dachten: juist nu heb je behoefte om eens goed door te praten over God of het leven,” aldus Wouter van der Toorn, initiatiefnemer van de Online Buurtkerk en werkzaam bij Jesus.net. Er ontstaan veel mooie initiatieven online om als kerk met elkaar in contact te blijven. Maar wat als je normaal gesproken helemaal niet naar de kerk gaat en nu toch nieuwsgierig bent? De Online Buurtkerk is juist voor de bezoeker die zoekt.

“Met de Online Buurtkerk hopen we een beetje gezelligheid en diepgang te brengen. Niet te moeilijk doen maar wel echt zijn,” zo zegt de online buurtpastor Joris van der Spek.

Elke woensdagavond om 21:30 uur en vrijdagavond om 20:00 uur live op Facebook en op OnlineBuurtkerk.nl. Bekijk filmpjes van Buurtpastor Joris van der Spek. Via Zoom, Facebook Live en de chat kun je meepraten.

Online Buurtkerk is een initiatief van Jesus.net en pioniersplek Boeiend in Rotterdam Feijenoord.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen via [email protected]