Livestream jubileum voor Ik Wonder Jou

Start | Livestream jubileum voor Ik Wonder Jou

Precies een jaar geleden, 21 maart 2020, was de eerste livestream van Ik Wonder Jou. De eerste lockdown was een feit. Mensen ervoeren onrust, verwarring en angst. Schrijfster en kunstenaar Wilma Veen is gaan zitten in haar eigen atelier om mensen te bemoedigen. In een dagelijkse livestream deelt ze samen met het team van Jesus.net, persoonlijke verhalen en overdenkingen vanuit de Bijbel.

Kijker Elizabeth schrijft: “Toen de storm van corona over Nederland kwam en veel mensen ziek maakte, kwam er ook een stortvloed van informatie over ons heen. Negatieve geluiden, scenario’s om bang van te worden, onzekerheid. Terwijl er zoveel aan informatie op ons afkwam, startte Wilma Veen de live uitzendingen van Ik Wonder Jou. Maar dat waren positieve woorden. Woorden uit de Bijbel. Woorden hebben kracht. En zo, terwijl de storm om ons heen raasde, konden wij onder de paraplu schuilen van Gods Woord. Wat een fijne, veilige plek om te zijn.”

Op afstand verbonden
Als schrijfster van de e-mail Ik Wonder Jou bereikt Wilma Veen dagelijks tienduizenden lezers. Door de livestreams is dit contact nog directer geworden. Ze neemt haar kijkers zelf mee op vakantie. “Zo mooi om je op afstand zo verbonden te voelen met zoveel mensen. In de live chat kunnen kijkers mij direct vragen stellen en reageren. Je ziet ook dat mensen elkaar weer opbeuren en op de Facebookpagina hun verhaal met elkaar delen. Een mooie winst in deze gekke coronatijd.”

Wat eerst een sprint leek met dagelijkse uitzendingen, is inmiddels een marathon geworden die Wilma nog even wil volhouden. Daarom zijn de livestreams nu 2x in de week. Elke maandag en vrijdag connect ze met een groep van meer dan 1500 leden. Nog wat reacties:

Imola: “Opstaan, douchen, boterham en dan met Wilma de dag opstarten. De livestream is voor mij essentieel. Een moment van rust, positieve boost, bezinning en gebed tijdens thuiswerken. Het beurt me op, maar kan mij ook tot tranen toe raken.”

Anja: “Elke morgen begin ik met de heerlijke livestream gesprekken en een kopje koffie. Het is voor mij helaas niet live, want ik woon in Canada en daar lopen wij 8 uur achter op Nederland. Elke dag kijk ik er weer naar uit. Ik vind Wilma een geweldige vrouw en het is alsof ik haar al jaren ken, zo vertrouwd. Elke keer word ik weer tot tranen geroerd door de bemoedigende woorden van onze lieve God.”

Elke maandag en vrijdag kun je de livestream van Ik Wonder Jou hier bekijken via YouTube of word hier lid van de besloten Facebook groep. Opgeven voor de e-mail Ik Wonder Jou kan hier.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen via [email protected]