57. Breek deze tempel maar af. Dan zal ik hem binnen drie dagen weer opbouwen.

Waarom dit beeld?

Jezus deed deze uitspraak tegen de Joodse leiders middenin de tempel waar jaren en jaren aan gewerkt was. Het ging hem niet om het letterlijk afbreken en herbouwen van de tempel. Hij kondigde zijn eigen dood aan, waarin hij gebroken zou worden, maar na drie dagen weer opgebouwd zou zijn. Het gaat Jezus niet om mooie (kerk)gebouwen of grote beelden. Het gaat hem om het geloof in HEM.

Leestip:
Tijdens zijn tijd op aarde vertelde Jezus veel over zichzelf. Op basis van diverse bijbelteksten is deze brief van Jezus aan jou tot stand gekomen (in het Engels). Ontdek wat hij tegen jou te zeggen heeft in een brief die aansluit bij deze uitspraak die je net gelezen hebt.

De uitspraak in context:

De Joden zeiden tegen Hem: “Hoe durft U dit te doen? Bewijs maar eens dat U dit mag!” Jezus antwoordde: “Breek deze tempel af en binnen drie dagen zal Ik hem weer opbouwen.” De Joden zeiden: “Het heeft 46 jaar gekost om deze tempel te bouwen. Zou U dat dan in drie dagen kunnen?” Maar met die tempel bedoelde Hij zijn lichaam. Later, toen Hij uit de dood was opgestaan, herinnerden zijn leerlingen zich dat Hij dit had gezegd. Daarom geloofden ze toen de Boeken en wat Jezus had gezegd. (Johannes 2:18-22, BB)

Ook interessant:

Ga even terug in de tijd en zie hoe Jezus deze uitspraak deed. De film The Life of Jesus is een letterlijke verfilming van het Johannes-evangelie, het boek waaruit deze uitspraak komt.”