50. En wees niet bevreesd voor hen die het lichaam doden en de ziel niet kunnen doden.

Waarom dit beeld?

Ik zie voor me een beeld van mensen die hun dromen achterna gaan, wat de consequenties ook zijn. Zoals Martin Luther King een droom had en daarvoor ging. Hij bekocht het met de dood, maar uiteindelijk kwam zijn droom uit.

De uitspraak in context:

Wees niet bang voor hen. Want alles wat verborgen is, zal zichtbaar worden. En alles wat geheim is, zal bekend worden. Wat Ik jullie in het donker zeg, moeten jullie in het licht zeggen. Wat Ik jullie in het oor fluister, moeten jullie vanaf de daken roepen. En wees niet bang voor de mensen. Ze kunnen wel jullie lichaam doden, maar niet jullie ziel. Jullie kunnen beter bang zijn voor Hem die alle twee, lichaam en ziel, in de hel kan gooien. Jullie weten toch dat twee mussen voor maar één muntje worden verkocht? Toch zal niet één mus doodgaan zonder [ dat ] jullie Vader [ het toestaat ]. Ook weet Hij zelfs precies hoeveel haren jullie op je hoofd hebben. Wees dus niet bang, want jullie zijn belangrijker dan een heleboel mussen bij elkaar. (Matteüs 10:26-31, BB)

Ook interessant:

God vindt jou de moeite waard. Hij heeft je lief en had zijn eigen Zoon voor je over. Wat andere mensen ook zeggen of hoe jij ook over jezelf denkt… niets brengt daar verandering in. De video hiernaast kun je zien als een persoonlijke brief aan jou.