116. Over deze mensen zal een strenger vonnis worden uitgesproken!

Waarom dit beeld?

Door Wim Grandia

Mijn gedachten hierover kwamen uit bij een etalagepop. Alles ziet er goed uit, perfect gekleed. Op een opvallende plaats. Maar het is dood als een pier. Het is niet echt. Het is namaak. Plastic people. Gefaket. Slechts buitenkant. Van buiten leven, van binnen dood.

De uitspraak in context:

Alle mensen hoorden hoe Jezus daarna tegen de leerlingen zei: “Pas op voor de wetgeleerden! Ze willen graag in mooie lange kleren rondlopen en op de markten gegroet worden. Ze houden ervan om bij de maaltijden op de beste plaatsen te zitten. In de synagoge willen ze op de voorste rij zitten. Maar ze zetten arme weduwen hun huis uit! Zo kunnen die vrouwen amper leven. En om heel godsdienstig te lijken, zeggen ze wel mooie lange gebeden op. Daarom zullen ze een zwaardere straf krijgen!” (Lucas 20:45/47, BB)

Ook interessant:

De wetgeleerden uit Jezus’ tijd stonden vaak prominent op de hoek van de straat gebeden op te zeggen. Jezus was daar niet over te spreken. Maar hoe moeten we dan bidden? Ron van der Spoel deelt 10 gedachten over gebed in deze cursus. Gedachten die je kunnen bemoedigen en je leven kunnen veranderen.