The Case for Christ

Start | Cursussen | The Case for Christ

Journalist Lee Strobel is precies dáár op de carrièreladder waar hij wil zijn: aan de top. Met zijn onderzoeksjournalistiek wint hij de nodige prijzen en het bezorgt hem ook nog eens zijn promotie tot rechtbankverslaggever bij de prestigieuze krant Chicago Tribune.
Maar thuis lopen de zaken wat minder goed. Lee’s vrouw Leslie komt tot geloof en dat gaat in tegen alles waarin Lee – als overtuigd atheïst – gelooft of juist niet gelooft. Met zijn ervaring als rechtbankjournalist die altijd op zoek is naar de feiten, begint hij aan een zoektocht naar de waarheid die het christendom claimt te bezitten.

Bewijs genoeg

Hij ondervraagt dertien top-wetenschappers en wil vooral weten wat er nu echt bekend is over Jezus. Onder hen zijn theologen, Nieuw Testamentici, een archeoloog, psycholoog en een medicus. Eenmaal bezig met het grootste verhaal uit zijn carrière, wordt hij geconfronteerd met onverwachte resultaten die zijn leven totaal op z’n kop zetten. Alles wat hij ooit voor waarheid gehouden heeft, blijkt niet langer overeind te staan. Deze cursus is opgezet naar aanleiding van de film ‘The Case for Christ’ en het boek ‘Bewijs genoeg’. De DVD met de film is te verkrijgen bij Neema en het boek is te verkrijgen bij Gideon. Zowel de DVD als het boek zijn ook te verkrijgen in de meeste christelijke boekwinkels.