Welke rol heeft God in de coronacrisis?

Er zijn allerlei theorieën over wie verantwoordelijk is voor de uitbraak van het coronavirus. Is het pure pech? Zit de Chinese overheid erachter? Of een ander land? Of iemand als Bill Gates? Heeft het te maken met het 5G netwerk? De ene theorie is geloofwaardiger dan de ander, maar toch… Veel mensen kijken ook naar de rol van God in deze coronacrisis. Wil hij ons iets zeggen? Zit hij achter deze crisis?

Heb jij jezelf deze vraag al gesteld? Of heb je de vraag al aan God gesteld? Het is natuurlijk onmogelijk om hier een pasklaar antwoord op te geven, maar toch is het goed om hierover na te denken.

We kunnen als mensen niet in Gods agenda kijken, maar er is wel een heel mooi boek dat ons antwoord geeft op veel vragen: de Bijbel. Hierin zijn grote lijnen te vinden over het karakter van God en hoe hij werkt. Een van de meest fundamentele karaktereigenschappen van God is dat hij goed is. 

Vanuit dat uitgangspunt gaan Wilma Veen en Ies Maaswinkel in gesprek over deze vragen. Bekijk de video, en laat in de reacties vooral weten hoe jij hierover denkt en hoe je God aan het werk hebt gezien in en door de coronacrisis.

Iedere week op maandag, woensdag en vrijdag om 10.00 uur is er een livestream met Wilma Veen. Ga naar Jezus.nl/live of abonneer je op ons YouTube kanaal en kijk mee.