Wat is Jezus volgen?

Een korte, simpele vraag waar je heel veel over kunt zeggen… Maar wat is nu echt de essentie van het volgen van Jezus? 

Er zijn tegenwoordig veel manieren om mensen te volgen. Instagram en Facebook maken het bijvoorbeeld heel gemakkelijk om altijd op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes rondom je favoriete voetballer of zanger. Door de komst van dit soort sociale media kun je van vrijwel iedereen zien waar hij of zij mee bezig is en hoe diens leven eruit ziet. 

Wat nou als Jezus Instagram zou hebben? Dan zou het toch heel makkelijk zijn om hem te volgen? In onderstaande video praten Wilma Veen en Ies Maaswinkel over hoe je Jezus toch kunt volgen. En Ies probeert het kort en simpel te houden. Hij zegt over het volgen van Jezus: “Dat je gedurende je hele leven steeds een beetje meer op Jezus gaat lijken.”

Tja, dat is makkelijk gezegd… Maar hoe uit zich dat dan? Hoe doe je dat? “Doe je dat zoals een hond zijn baasje volgt?” vraagt Wilma zich af.

Over dit soort vragen proberen Wilma en Ies op een ontspannen manier antwoorden te vinden. Bekijk de video, en laat in de reacties vooral weten hoe het er voor jou uitziet om Jezus te volgen.

Wil je meer leren? Je kunt elke dag een bemoediging ontvangen van Wilma Veen in je email. Geef je hier op voor Ik Wonder Jou.