Wat hebben Goede Vrijdag en Pasen met elkaar te maken?

Pasen anno 2020

Een leeg plein bij de Sint Pieter in Rome is bijzonder symbolisch voor hoe in 2020 wereldwijd het Paasfeest wordt gevierd. Het voelt vreemd om Pasen op afstand te moeten vieren.

Op de zandtafel van Harm van Schaik ontstaat het verhaal over het lijden en de opstanding van Jezus. In vier prachtige video’s worden we meegenomen van Palmpasen, naar de heuvel Golgotha en de vrouwen bij het graf. Ook het verhaal van Tomas en Petrus is in zand getekend en raakt herkenbare thema’s als ongeloof, twijfel, vergeving en hoop.

Het eeuwenoude verhaal van hoop en opstanding kan door middel van deze vier video’s opnieuw beleefd worden. Op groot scherm, in je huiskamer, tijdens de Paasbrunch, of als bemoedigende boodschap via social media.

De laatste week van het leven van Jezus staat vol van gebeurtenissen. Op Palmzondag wordt hij nog binnengehaald als een bevrijder, op de vrijdag sterft hij als een misdadiger aan een Romeins houten kruis. Maar het verhaal houdt daar gelukkig niet op. De dood heeft niet het laatste woord!

Vroeg in de ochtend, het begin van de derde dag na het sterven van Jezus, is Maria Magdalena onderweg naar het graf van Jezus. Tot haar schrik komt ze erachter dat het graf leeg is. Dan komt ze de tuinman tegen…

Wat zou jij doen? De bevrijding van het land leek er te zijn toen Jezus enthousiast werd binnengehaald op Palmzondag. Maar uiteindelijk werd hij nog diezelfde week gearresteerd. Petrus moet hebben gedacht dat het allemaal voorbij was. En angstig liegt hij, al vloekend, over zijn vriend: ‘Die man? Die ken ik niet!’ Dagen later komt Petrus weer oog in oog te staan met Jezus…

Tomas was er niet bij toen zijn vrienden Jezus hadden gezien. Een paar dagen daarvoor was hij gestorven en begraven. Tomas gelooft dus niet zomaar het eerste het beste verhaal, maar wil hem zelf zien. De opgestane Heer komt gewoon nog eens, speciaal voor Tomas. En niemand kwam dichterbij dan de twijfelaar. Hij legde zijn vingers zelfs in de littekens van Jezus.

Nieuwsgierig naar meer video’s van Sandy Tales of wil je de Sandy Tales video’s gebruiken? Kijk snel op deze pagina!

Wil je meer ontdekken?