“Mijn zus heeft mijn bijzondere ontmoeting verpest.”

“Ik had er zo naar uitgekeken. Eindelijk zou hij bij mij thuis komen. Wat een eer. Ik heb nog net geen posters boven mijn bed hangen, maar deze man is mijn held, mijn idool. Mijn zus is ook fan. Zij zou mij dus helpen. En wat doet ze? Niks. Beetje rustig aan. Sterker nog – ze doet niets en ze claimt hem helemaal. En ik dan?” 

“Ik kon er bijna niet van slapen. Zo excited ben ik. Ik kan het nog steeds niet geloven dat hij bij mij thuis langs komt. Ik heb zoveel over hem gehoord. Zoveel bijzondere verhalen. Hoe zou hij in het echt zijn? Zou hij tegenvallen? Maar ik bedenk me ook: wat zal hij van mij vinden? Ik wil natuurlijk wel een goede indruk maken!”

Alles perfect

“Kijk daar is hij. Hij komt dus echt hier langs. Gelukkig heb ik mij goed voorbereid. Huis aan kant, straks lekker eten. Ik ga hem eens goed verwennen. Dat verdient hij wel. Deze man betekent zoveel voor mensen. Ik ben zo nieuwsgierig naar zijn verhalen. Maar dat komt later wel. Eerst zorgen dat alles perfect is.” 

“Waar is die zus van mij nou weer? Ze zou toch helpen. Ik roep haar wel maar ze komt gewoon niet. Wat? Ze is gewoon neergeploft. Zo naast hem op de bank. En het eten dan? Dat moet ik zeker weer doen.”

“Ik sta mij helemaal op te vreten in de keuken. Deze gast komt in ons huis. Ons huis! En nu sta ik hier alles alleen te doen en zit zij gewoon in de woonkamer. Nu hoort zij alle toffe verhalen en ik… Ik word steeds bozer. Misschien zegt onze gast er wel iets van. Hij heeft vast wel door dat ik boos ben. En waarschijnlijk vindt hij het ook wel raar dat mijn zus gewoon helemaal niks voor hem doet. Ik gooi wat boze blikken de kamer in, maar niemand die ze oppikt. Stelletje….”

“Oh wacht, ik hoor mijn naam. Hij kent mijn naam! Hij zal mijn zus wel even goed de waarheid vertellen. Mooi zo…!”

Wat zou jij doen?

Hoe zou jij je voelen? Jouw idool komt bij jou thuis langs. Denk aan de koning en koningin, aan Beyonce, Dwanye Johnson of Ronaldo. Wat zou jij doen? Boenen, schrobben, inkopen doen, nieuwe kleren kopen? En als je gast er eenmaal is? 

Van deze ontmoeting is trouwens een video gemaakt. In zand. Kun je zien hoe het afloopt.

Dit verhaal komt uit de Bijbel. Het verhaal van Martha en Maria. Twee zussen die Jezus ontmoeten. De ene zus super druk om Jezus goed te verzorgen en de ander doet rustig aan en zit te luisteren. De ene windt zich op omdat ze alles zelf moet doen en dat terwijl Jezus eigenlijk liever heeft dat ze er ook gezellig bij komt zitten. 

Rustig aan

Moraal van het verhaal: relax. Neem je tijd om Jezus te leren kennen. Je hoeft niet perfect te zijn of altijd maar aan het werk te zijn voor God. Rustig aan!

Verhaal nog eens nalezen? Klik hier.