1 MILJOEN AANMELDINGEN OP LEESPLANNEN BIJBEL-APP

Start | 1 MILJOEN AANMELDINGEN OP LEESPLANNEN BIJBEL-APP

YouVersion biedt platform en mogelijkheden tot dagelijkse verdieping in thema’s

De YouVersion Bijbel-app is met meer dan 350 miljoen gebruikers een van de meest gebruikte apps ter wereld. Naast het lezen van het Vers van de Dag en de Bijbel, kunnen mensen zich aanmelden voor leesplannen, om zich meerdere dagen te verdiepen in een specifiek thema. Jesus.net heeft in een jaar tijd meer dan 130 leesplannen in 7 talen gemaakt. Deze maand bereikte Jesus.net een mijlpaal: een totaal van 1 miljoen aanmeldingen op deze plannen! Niet alleen organisaties, maar ook sprekers en kerken kunnen leesplannen creëren en via dit platform een groter publiek bereiken.


“Hoe gaaf is het als je niet alleen op zondag, maar dagelijks mensen kunt motiveren de Bijbel te lezen?!” Bert Noteboom, wijkpastor Almere

Dagelijks samen lezen

Een dag in een leesplan bestaat uit een kort stukje tekst, als reflectie op (en aangevuld met) verschillende Bijbelteksten. Jesus.net gebruikt in deze leesplannen materiaal vanuit hun cursussen en e-mailseries. Leesplannen hebben variërende lengtes in dagen. Gebruikers kunnen een leesplan alleen volgen, maar ook samen met vrienden. Bert Noteboom, wijkpastor in Almere, vindt dit een verrijking voor de manier waarop hij en zijn gemeenteleden de app gebruiken: “Op deze manier kunnen we elkaar motiveren om te lezen, elkaar aanvullen en elkaar aanvuren tot verdieping.”

Platform voor sprekers, muzikanten en kerken

Iedereen kan de Bijbel-app gratis downloaden en gebruiken. Daarnaast is YouVersion in ieder land continu op zoek naar betrouwbare partners om goede leesplannen te creëren en publiceren. Stichting Jesus.net maakt, als vertegenwoordiger van YouVersion in Europa, in Nederland de verbinding met partners die hier een waardevolle bijdrage aan kunnen leveren. Naast organisaties, komen ook sprekers, muzikanten en kerken in aanmerking voor het publiceren van een leesplan.

Bert Noteboom schreef, in aanvulling op een preek die hij in zijn gemeente hield, een tiendaags leesplan, waardoor de gemeente gezamenlijk verder kon nadenken over het behandelde thema. “Ik vind het belangrijk dat we als gemeente actief met Gods Woord leven. Hoe gaaf is het als je niet alleen op zondag, maar dagelijks mensen kunt motiveren de Bijbel te lezen?!”, aldus Noteboom. In één weekend had het leesplan van Noteboom al bijna 700 aanmeldingen, waarvan 150 van gemeenteleden. Noteboom: “Mensen doen actief mee en het is bemoedigend om te zien dat dit plan mensen opbouwt.”

Ook geïnteresseerd om eenvoudig een leesplan te publiceren in YouVersion? Neem dan contact op met Nelleke Strijbis ([email protected]) voor de mogelijkheden.

Over Jesus.net

Jesus.net heeft de droom dat iedereen in de wereld vrije toegang heeft tot het evangelie, God kan leren kennen, kan groeien in het geloof in Jezus en het geloof eenvoudig kan delen. Tientallen variërende projecten, voornamelijk op internet, dragen bij aan het realiseren van deze droom.

—————————————-

– EINDE PERSBERICHT –

Neem voor meer informatie, beelden, interviewmogelijkheden en als u vragen heeft contact op met

Naomi Bosman
Communicatie Jesus.net
T: 06 34 11 32 50‬
E: [email protected]

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen via [email protected]