SANDY TALES: EEN GROOT SUCCES

Start | SANDY TALES: EEN GROOT SUCCES

De Sandy Tales zijn een groot succes. Online, in boekversie en als materiaal voor diensten zijn deze zandverhalen al vele miljoenen keren bekeken. Met Kerst hebben 276 verschillende organisaties de Sandy Tales-toolbox gedownload om te gebruiken in hun Kerstdienst. Met Pasen worden weer vier nieuwe video’s gelanceerd.

Door middel van zand worden Bijbelverhalen verteld door zandartiest Harm van Schaik. Hij vertelt enthousiast: “Zandkunst is universeel en je kunt door beelden een heel verhaal vertellen. Dat maakt het voor mij heel bijzonder om de video’s te maken”. Jesus.net heeft al 25 Sandy Tales geproduceerd. De video’s worden ook internationaal gebruikt en zijn al vertaald in 8 verschillende talen zoals Engels, Frans, Arabisch en Thais. 

 

Toolbox
Rondom Sandy Tales is er tijdens Kerst een toolbox ontwikkeld. Hierin zat een uitgewerkt programma met een script voor een verteller, een muzieklijst, Sandy Tales-video’s over Kerst, een Sandy Tales-boekje als cadeau en promotiemiddelen. Een heel pakket waarmee kerken een kwalitatief en goed uitgedachte kerstdienst konden aanbieden, die aansluit bij mensen die normaal niet naar de kerk gaan.

We ontvingen een aantal bijzondere reacties van mensen die de speciale kerkdienst meemaakte. Zo schrijft een oudere dame: “Dit was de mooiste Kerstnachtdienst die ik ooit heb meegemaakt!”. En ook organisatoren zijn enthousiast over het gebruiken van het Sandy Tales concept. Een voorganger uit Lemmer deelt: “We moesten een extra zaal openen om alle bezoekers kwijt te kunnen. Meer dan 40% van de gasten komt normaal gesproken niet in onze kerk. We zijn heel dankbaar dat we door de toolbox in korte tijd een prachtige kerstnachtdienst konden organiseren. Iedereen was ongekend enthousiast”.

Het Sandy Tales boekje is een flipboekje met het kerstverhaal. Als er door het boekje heen wordt geflipt, ontstaat er een filmpje. Een groot succes, want er moest al snel een tweede druk komen die ook alweer uitverkocht is. De teller staat nu op 8000 verkochte exemplaren. De gehele toolbox werd samengesteld door NEEMA, Ark Mission en Jesus.net.

 

Strategie
Sandy Tales is deel van de bredere strategie van Jesus.net om zoekers op een laagdrempelige manier de Bijbel en God te laten leren kennen. Een video staat niet op zichzelf. Op de website kunnen mensen altijd een stap verder zetten, bijvoorbeeld door zich aan te melden voor de dagelijkse e-mail Ik Wonder Jou of een online cursus over het geloof. Ook kunnen de Sandy Tales onderdeel zijn van een groter concept, bijvoorbeeld rond Kerst of Pasen. 

 

Jesus.net
Jesus.net is een wereldwijd netwerk van meer dan 80 organisaties die zich bezighouden met online evangelisatie en discipelschap. De wereldwijde impact van Jesus.net is groot. Om de paar seconden maakt iemand op aarde, via een website, een keuze om Jezus te volgen. Dit zijn bijna 5000 mensen per dag. Sinds de start in 2005 zijn dit in totaal 18,4 miljoen mensen. Het hoofdkantoor van Jesus.net is gevestigd in Rotterdam.

 

– EINDE PERSBERICHT –


Noot voor de redactie:

 

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Daryl Tanalepy, communicatiemedewerker bij Jesus.net. 

E-mail: [email protected]

 


Download hier extra media:

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen via [email protected]