Mensen gaan massaal online op zoek naar God

Start | Mensen gaan massaal online op zoek naar God

“Bestaat God? Wat als ik dood ga? Wat heeft mijn leven voor zin?” Belangrijke levensvragen. Wereldwijd is er een enorme toename van mensen die online op zoek gaan naar het antwoord. De Corona crisis zet veel mensen aan het denken. In maart hebben bijna twee miljoen mensen websites binnen Jesus.net bezocht over Jezus. Ook websites die speciaal inzoomen op Corona en geloven, worden veel bekeken. De Chinese versie heeft al meer dan 35.000 bezoekers gehad. Bijna 900 Chinezen gaven op deze site aan in Jezus te willen gaan geloven en contact te willen krijgen met andere christenen.

Jesus.net is een internationale organisatie die zoekers online begeleidt in hun spirituele zoektocht. “In deze onzekere tijd gaan mensen op zoek naar houvast. Naar hoop. We worden geconfronteerd met onze sterfelijkheid en zien dat zekerheden wegvallen.” Jan-Willem Bosman, directeur, probeert de toename te verklaren. “Op televisie zien we zelfs leiders oproepen tot gebed. Nu we in isolatie moeten blijven, voelen we ons ineens juist veel meer verbonden met elkaar. Maar ook met God. Mensen willen meer weten maar zijn ook bang. En waar begint menig zoektocht als je een vraag hebt? Precies. Online!”

Zoekopdrachten
Mensen googlen ook massaal op gebed. Uit onderzoek in 75 verschillende landen naar de zoekopdrachten op Google blijkt dat de zoektocht naar gebed ver omhoog geschoten is. Ook in landen zoals Denemarken waar geloof normaal gesproken geen grote rol speelt. “Ik ben eigenlijk niet zo gelovig maar wie anders kan mij nu helpen dan God?” Een 17-jarige jongen komt online en zoekt hulp bij zijn zoektocht. Na een gesprek van 45 minuten met een e-coach, komt hij tot geloof.

Bijbel app verdubbeld
De Bijbel app YouVersion ziet ook een grote toename van gebruikers. Op de app of website kun je de Bijbel in veel verschillende talen lezen. Je kunt leesplannen volgen die uitleg geven en inspireren. Een handige app voor christenen maar juist veel mensen die geen Bijbel in huis hebben, gebruiken YouVersion. In maart werden 190% procent meer leesplannen gelezen. Bijna een verdubbeling.

Online kansen
Jesus.net wil hun jarenlange kennis en ervaring met geloven via internet, graag delen met kerken. Veel kerken streamen hun dienst live en zoeken online verbinding met hun gemeenteleden. Genoeg mogelijkheden maar voor veel kerken ook een uitdaging om te ontdekken wat wel of niet werkt. “Het internet is een prachtige ontmoetingsplek. Wij ontmoeten al jaren mensen online die zoeken naar God en willen groeien in geloof. Kerken kunnen nu alle mooie kansen ontdekken die het internet biedt. Niet alleen voor verbinding met hun eigen leden maar juist ook met mensen die zoeken naar God,” aldus Jan-Willem Bosman. Neem contact op met Jesus.net om te kijken hoe je als kerk online aanwezig kunt zijn.

Jesus.net is een wereldwijd netwerk van meer dan 80 organisaties verdeeld over 55 landen, die zich bezighouden met online evangelisatie. Het hoofdkantoor van Jesus.net is gevestigd in Rotterdam.

– EINDE PERSBERICHT –

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen via [email protected]