MEEREIZEN MET JOZEF EN MARIA, VIA EEN INTERACTIEVE CHAT

Start | MEEREIZEN MET JOZEF EN MARIA, VIA EEN INTERACTIEVE CHAT

Een nieuwe vorm om het oude kerstverhaal te herontdekken

Hoe zou het zijn om de vriendin van Maria te zijn? En je zou haar een chatbericht kunnen sturen terwijl ze voorbereidingen treft voor de bruiloft met Jozef? Of Jozef vraagt aan jou of je even tijd hebt om met hem te chatten, want vreemd genoeg laat Maria al een tijdje niets van zich horen en hij maakt zich wat zorgen…

Een speciale kerstchat maakt dit deze advent mogelijk! Jongeren kunnen als fictieve vriend van Jozef of Maria met hen mee op reis gaan. Door deze chat sta je opeens midden in het kerstverhaal en in contact met Jozef of Maria. De kerstchat is beschikbaar in Facebook Messenger. Jozef en Maria staan op deze manier tussen al je andere vrienden.

“Het eeuwenoude verhaal opnieuw ontdekken, leren en beleven.”

 

Jozef en Maria als jongeren

“We willen laten zien en ontdekken dat het kerstverhaal ook relevant is voor jongeren in 2018”, zegt Gerco de Wilde, projectleider bij Stichting Jesus.net. “Bedenk je dat Jozef en Maria ook eens tieners waren en voor uitdagingen stonden die overeenkomen met thema’s waar jongeren ook nu mee te maken hebben. Door middel van de interactieve chat worden jongeren in het verhaal betrokken. Ze moeten keuzes maken en reageren op wat Jozef of Maria meemaakt. Daarnaast leren ze meer over de Bijbelse en culturele achtergrond van het kerstverhaal.” De verschillende teksten in de chat zijn in een vlotte, ongedwongen stijl geschreven, met hier een daar een knipoog. “We gebruiken vaak kleine grappen om iemand betrokken te houden.”

 

Meer dan alleen chatten

Tijdens de adventperiode, de 4 à 5 weken voor Kerst, komen er verschillende episodes aan bod in de kerstchat. In elke episode wordt verwezen naar gerelateerde Bijbelverzen, korte leesplannen en filmpjes, die diepgang geven en onderdeel zijn van het dynamische verhaal. De teksten en filmpjes zijn speciaal geschreven voor jongeren.

De kerstchat is uitermate geschikt voor om te betrekken in tiener- en jongerenwerk in de kerk. Kijk voor een kleine preview van de chat op jesus.net/kerstchat.

 

Over Jesus.net

Jesus.net heeft de droom dat iedereen in de wereld vrije toegang heeft tot het evangelie, God kan leren kennen, kan groeien in het geloof in Jezus en het geloof eenvoudig kan delen. Dit doen ze op verschillende manieren met partners wereldwijd. De kerstchat is een innovatief project van Jesus.net in samenwerking met Stichting OneHope, bekend van de Bible App voor kinderen.

—————————————-

– EINDE PERSBERICHT –

Neem voor meer informatie, beelden, interviewmogelijkheden en als u vragen heeft contact op met

Hanna Nennie – van Gemeren
Communicatie Jesus.net
T: 06 40 75 02 31‬
E: [email protected]

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen via [email protected]