GEEN STILLE NACHT VOOR JOZEF EN MARIA

Start | GEEN STILLE NACHT VOOR JOZEF EN MARIA

Sta midden in het kerstverhaal en chat deze decembermaand met Jozef of Maria

Zondag 2 december is het begin van de Adventstijd, de 4 weken van voorbereiding op Kerst. Jongeren kunnen vanaf die dag op een unieke manier het verhaal van Kerst van dichtbij meemaken: via chat!

Je gaat als fictieve vriend van Jozef of Maria mee op reis. Door deze chat sta je opeens midden in het kerstverhaal en in contact met Jozef of Maria. De kerstchat is beschikbaar in je Facebook Messenger. Jozef en Maria staan op deze manier tussen al je andere online vrienden.

“Het eeuwenoude verhaal opnieuw beleven en ontdekken.”

Jozef en Maria waren ook  jongeren

“We willen iedereen laten zien en ontdekken dat het kerstverhaal ook relevant is. Juist ook voor jongeren in 2018”, zegt Gerco de Wilde, projectleider bij Stichting Jesus.net. “Bedenk je dat Jozef en Maria ook eens tieners waren en voor uitdagingen stonden die overeenkomen met thema’s waar jongeren ook nu mee te maken hebben. Door middel van de interactieve chat worden jongeren in het verhaal getrokken. Ze moeten keuzes maken en reageren op wat Jozef of Maria meemaakt. Daarnaast ontdekken ze meer over de Bijbelse en culturele achtergrond van het kerstverhaal.” De verschillende teksten in de chat zijn in een vlotte, ongedwongen stijl geschreven, met hier een daar een knipoog. “We gebruiken vaak kleine grappen om iemand betrokken te houden.”

 

Meer dan alleen chatten

Op de eerste Adventszondag, 2 december, start het verhaal van Jozef en Maria. Via de chat in Messenger, worden jongeren uitgedaagd om met hen mee op reis te gaan. Elke dag delen Jozef en Maria hun leven, en ontvouwt zich in de weken die volgen het (traditionele) kerstverhaal. In Messenger herontdekken jongeren de relevantie van deze eeuwenoude, bekende geschiedenis. Tussendoor wordt in de chat verwezen naar gerelateerde Bijbelverzen, korte leesplannen en filmpjes, die diepgang geven en onderdeel zijn van het dynamische verhaal. De teksten en filmpjes zijn speciaal geschreven voor jongeren.

Over Jesus.net

Jesus.net heeft de droom dat iedereen in de wereld vrije toegang heeft tot het evangelie, God kan leren kennen, kan groeien in het geloof in Jezus en het geloof eenvoudig kan delen. Dit doen we op verschillende manieren met partners wereldwijd. De kerstchat is een innovatief project van Jesus.net in samenwerking met Stichting OneHope, bekend van de Bible App voor kinderen.

Meer info: www.kerstchat.nl

—————————————-

– EINDE PERSBERICHT –

Neem voor meer informatie, beelden, interviewmogelijkheden en als u vragen heeft contact op met

Hanna Nennie – van Gemeren
Communicatie Jesus.net
T: 06 40 75 02 31‬
E: hanna@jesus.net

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen via communicatie@jesus.net