TALLOZE MOGELIJKHEDEN OM HET GELOOF EENVOUDIG ONLINE TE DELEN

Start | TALLOZE MOGELIJKHEDEN OM HET GELOOF EENVOUDIG ONLINE TE DELEN

Kerken en christenen bundelen hun krachten op ‘Internet Evangelism Day’

Eén dag per jaar iedereen bepalen bij de kracht van het internet en de mogelijkheden om het geloof online te delen. Dat is de droom van Tony Whittaker, die in 2005 het concept Internet Evangelism Day initieerde. Internet Evangelism Day motiveert, inspireert en helpt christenen en kerken deel te worden van zinvolle, online gesprekken over het geloof. Onlangs heeft Stichting Jesus.net het concept van, de inmiddels gepensioneerde, Whittaker overgenomen. “Ik was heel blij toen Jesus.net mij benaderde met de wens om het concept van Internet Evangelism Day opnieuw te lanceren. Ik draag het concept met een warm hart aan hen over”, aldus Whittaker. De eerste Internet Evangelism Day onder de vlag van Jesus.net zal plaatsvinden in de lente van 2019.

 

“Ik hoop dat Internet Evangelism Day het bewustzijn en de digitale betrokkenheid van christenen over de hele wereld zal vergroten.” – Tony Whittaker

 

Delen op internet
Dagelijks worden duizenden social mediaberichten, foto’s, blogs en artikelen gedeeld op internet. Internet Evangelism Day daagt christenen uit om hun geloof te delen op internet en hier online met anderen over in gesprek te gaan. Expliciet evangeliseren is overigens niet altijd nodig. Jacob Vis, projectleider van Jesus.net, vertelt: “Simpelweg positief aanwezig zijn op plaatsen waar ‘zoekers’ zich bevinden en met mensen in gesprek gaan is ontzettend waardevol. We willen hierin het voorbeeld van Jezus volgen en gehoorzamen aan zijn missie: op weg gaan naar de plekken waar de mensen zijn. Tegenwoordig is die plek ook het internet. Dat is waar mensen zoeken naar antwoorden en met elkaar communiceren. Een ontmoeting kan nu via een smartphone plaatsvinden.”

Praktisch aan de slag met hulpmiddelen
Veel mensen en kerken vragen zich echter af: ‘Hoe kan ik online over Jezus vertellen?’ Om deze reden biedt Internet Evangelism Day een ‘gereedschapskist’ aan vol hulpmiddelen. Kerken (en leiders) kunnen hiermee hun eigen mogelijkheden voor online evangelisatie ontdekken en vervolgens offline met (geïnteresseerde) mensen in contact te komen. De gereedschapskist bevat bijvoorbeeld een training in vraaggericht coachen, inspiratie voor een dienst en een preekschets. Daarnaast reikt Internet Evangelism Day kerken en individuen inspirerende artikelen aan, vol tips, en handvatten om online gesprekken te starten en hun geloof te delen. De gereedschapskist met hulpmiddelen wordt blijvend uitgebreid.

Internet Evangelism Day het hele jaar
Internet Evangelism Day beperkt zich niet tot één dag per jaar om aandacht te geven aan online evangelisatie. Gedurende het hele jaar kunnen mensen zich aanmelden voor een nieuwsbrief vol inzichten, strategieën, voorbeelden en praktische stappen om hun geloof online te delen. Daarnaast wordt de website steeds verder uitgebreid (www.internetevangelismday.net) tot een platform vol relevante middelen en informatie om te gebruiken en te delen.

Over Jesus.net
Jesus.net heeft de droom dat iedereen in de wereld vrije toegang heeft tot het evangelie, God kan leren kennen, kan groeien in het geloof in Jezus en het geloof eenvoudig kan delen. Dit doen ze op verschillende manieren met partners wereldwijd. Internet Evangelism Day is een initiatief om wereldwijd meer aandacht te bieden aan online evangelisatie en mensen hierin toe te rusten.

—————————————-

– EINDE PERSBERICHT –

Neem voor meer informatie, beelden, interviewmogelijkheden en als u vragen heeft contact op met

Hanna Nennie – van Gemeren
Communicatie Jesus.net
T: 06 40 75 02 31‬
E: [email protected]

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen via [email protected]