Ik Wonder Jou live is toe aan aflevering 200!

Start |  Ik Wonder Jou live is toe aan aflevering 200!

Op 21 maart 2020 was de allereerste livestream van Ik Wonder Jou. Bijna anderhalf jaar later, op maandag 23 augustus 2021, doet Wilma Veen alweer haar 200e uitzending vanuit haar atelier! En daar zijn de kijkers heel blij mee: “Ik mis geen enkele livestream. Als het niet live kan, dan later op de dag. Dank Wilma, voor de fijne lessen en bemoedigingen!”

In maart 2020 begon de eerste lockdown als gevolg van de COVID-19 epidemie in ons land (we weten nu dat dit nog maar het begin was). Mensen ervoeren onrust, verwarring en angst. Wat doe je zo’n situatie? Hoe laad je jezelf elke dag weer op? Wat als je vanwege je kwetsbare gezondheid je huis niet uit kunt? Met die vragen worstelde schrijfster en kunstenares Wilma Veen half maart 2020.

Kunstenares in lockdown
Wilma Veen is bekend als kunstenares. Haar exposities in binnen- en buitenland trekken veel bezoekers, net als haar lezingen en workshops. Naast schilderen, schrijft ze ook boeken en is ze schrijfster van de dagelijkse bemoedigingsmail Ik Wonder Jou. Voor de de uitbraak van de COVID-19 pandemie was ze daarom altijd druk in de weer, veel op pad en gaf ze ook workshops bij haar thuis. Toen kwam de lockdown. Wat nu? 

Start livestream
Wilma besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar zich vanuit haar eigen huis en atelier juist in te zetten om anderen te bemoedigen. Als schrijfster van de dagelijkse e-mail Ik Wonder Jou bereikte ze dagelijks al tienduizenden lezers. Wilma besloot om daarnaast een dagelijkse livestream te gaan maken om nog directer met hen in contact te staan. Met de technische ondersteuning van het team van Jesus.net, deelde ze elke dag persoonlijke verhalen en overdenkingen vanuit de Bijbel op YouTube.

Vast onderdeel
In eerste instantie was de verwachting dat dit voor een korte periode zou zijn, maar inmiddels is het eigenlijk een vast onderdeel van Ik Wonder Jou geworden. En Wilma wil graag doorgaan. Daarom zijn de livestreams nu 2x in de week, zodat het vol te houden blijft naast haar andere werk. Elke maandag en vrijdag connect ze met een groep van meer dan 1500 leden. 

“Zo mooi om je op afstand zo verbonden te voelen met zoveel mensen. In de live chat kunnen kijkers mij direct vragen stellen en reageren. Je ziet ook dat mensen elkaar weer opbeuren en op de Facebookpagina hun verhaal met elkaar delen. Er is een hechte community ontstaan.” aldus Wilma. 

Mee op vakantie
Tijdens de uitzendingen gaat Wilma dieper in op de inhoud van de Ik Wonder Jou teksten die ze de afgelopen dagen heeft gestuurd, waarbij ze altijd nog extra’s weet toe te voegen. Ze neemt de kijkers mee door haar leven, haar schilderijen en soms gaan ze zelfs mee op vakantie. Zo presenteerde ze afgelopen juni een uitzending vanaf de boot! Maar ook kijkers loggen overal in: thuis, op het werk , vanaf het vakantieadres of bijvoorbeeld vanuit het ziekenhuis: 

“Ik zit middenin mijn chemokuur en bekijk ondertussen de livestream van Ik Wonder Jou. Het is heel zwaar maar heel fijn om dan de livestream te kijken. Zo bemoedigend.”

Ook kijken?
Elke maandag en vrijdag kun je de livestream van Ik Wonder Jou hier bekijken via YouTube of word hier lid van de besloten Facebook groep. Opgeven voor de e-mail Ik Wonder Jou kan hier

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen via [email protected]