Google dé plek om Pasen te ontdekken

Start | Google dé plek om Pasen te ontdekken

Waar zoeken mensen naar met Pasen? Verstopte paaseitjes? Een parkeerplek bij de meubelboulevard? Normaal gesproken wel. Tijdens deze lockdown is het misschien eerder zoeken naar een lekkere koffie to go. Maar veel Nederlanders zijn ook nieuwsgierig naar de betekenis achter Pasen. Jesus.net heeft onderzoek gedaan en wat blijkt: in april 2020 registreerde Google bijna 1,5 miljoen zoekopdrachten naar het woord Pasen. In één maand. Alleen al in het Nederlands. Pasen werd maar liefst 1.477.690 keer ingetikt in de zoekbalk van Google. Per jaar registreert Google zelfs meer dan 8,7 miljoen zoekopdrachten.

Daar waar Pasen nog een algemene zoekterm is, wordt er ook veel gezocht naar betekenis Pasen en wat is Pasen. Dit zijn mensen die niet alleen zoeken naar lekkere paaseitjes maar echt naar het hoe en wat over Pasen. Veel Nederlanders hebben geen idee meer wat de betekenis is achter dit vrije weekend. 

Zoekopdrachten Pasen

April

April is de meest populaire maand om op onderzoek uit gaan. De rest van het jaar zie je een half miljoen zoekopdrachten per maand. In februari 2021 ging de teller al naar 805.740 en de grote uitschieter wordt deze week verwacht. 

Ook zijn Nederlanders nieuwsgierig naar de dagen oplopend naar Pasen, de zogenaamde Heilige Week. Mensen zoeken op Palmzondag (42.200x), Witte Donderdag (115.100x), Stille Zaterdag (34.780x) en het meest populair is Goede Vrijdag. Meer dan 482.000 zoekopdrachten. 

Jesus.net

“Achter veel van deze zoekopdrachten zitten individuen die meer willen weten over het hoe en waarom van Pasen. Een prachtige kans om samen met hen antwoorden te zoeken,” zo vertelt Jesus.net directeur Jan-Willem Bosman. “Waar je met traditionele evangelisatie vaak naar openingen moet zoeken, zie je dat mensen op internet zelf met hun vragen komen. Je kunt inhaken op hun eigen zoektocht.” Jesus.net helpt online zoekers verder in hun zoektocht naar Jezus. Niet alleen in het Nederlands, maar wereldwijd. Want overal ter wereld beginnen mensen hun zoektocht naar Jezus online. Bekijk bijvoorbeeld hier de resultaten van andere talen.

Talen zoekopdrachten Pasen

E-coach

Zoekers kunnen via YouTube, social media en de website Jezus.nl zich verdiepen in het christelijk geloof. Artikelen over Pasen en video’s bieden verdieping. Onze Sandy Tales video over Pasen is bijvoorbeeld 3,6 miljoen keer bekeken. 

Uniek aan Jesus.net is de persoonlijke benadering. Via de chat-functie, de contactformulieren, gebedspagina en online cursussen kunnen mensen met een e-coach in contact komen. Een online connectie die je verder helpt met je zoektocht over Jezus. Interesse om e-coach te worden? Meld je hier aan!

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen via communicatie@jesus.net