500 miljoen downloads laten zien > de Bijbel leeft!

Start | 500 miljoen downloads laten zien > de Bijbel leeft!

De Bijbel leeft en verandert elke dag levens! Dat is geen loos statement maar de realiteit. Jesus.net viert woensdag 10 november samen met hun partner YouVersion de 500 miljoenste download van deze online Bijbel app. Ja, je leest het goed: 500 miljoen! Achter al deze downloads zit iemand die de Bijbel wil lezen en begrijpen.

Wat begon als een eigen verlangen om de Bijbel online te lezen, werd al snel een gezamenlijk verlangen om mensen wereldwijd toegang te geven tot de Bijbel. Wist je dat de YouVersion app in 2008 als één van de eerste 200 gratis apps in de Apple Store beschikbaar was? Geen idee wat ze konden verwachten. Maar het eerste weekend waren er gelijk 83.000 downloads en zie nu tikt de app download nummer 500.000.000 aan!

“We zien die 500 miljoen niet als belangrijke mijlpaal die we uitgebreid gaan vieren om onszelf een schouderklopje te geven. Die 500 miljoen downloads zijn juist HET bewijs dat God aan het werk is in deze wereld. En die hoop willen we delen!,” aldus Jeff Moore, Director of Global Impact van YouVersion.

Hoe kun je zien dat de Bijbel leeft? Bekijk deze video en ontdek hoe de Bijbel het leven van deze mensen heeft veranderd.

Juist tijdens Corona is wereldwijd het gebruik van de app flink toegenomen. Niet alleen in downloads maar juist ook in het dagelijks gebruik van de app doordat mensen meer gingen zoeken op woorden als angst, dood en vertrouwen. In de app kunnen mensen Bijbelteksten maar ook leesplannen vinden die gaan over deze thema’s.

Leesplannen

Zeker het volgen van de online leesplannen heeft een enorme vlucht genomen. Vorig jaar vierde Jesus.net als Europees vertegenwoordiger nog de bijzondere mijlpaal van 5 miljoen inschrijvingen voor een leesplan. Een jaar later gaan ze al over 7,5 miljoen!

En YouVersion blijft de app doorontwikkelen. In 2022 krijgt de app een grote update waarmee je als kerk YouVersion als eigen platform kan gaan gebruiken. Dus met een portal voor eigen leesplannen en online services. Wordt vervolgd!

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen via communicatie@jesus.net