Sharon Kips en Gilbert Thera ambassadeurs van landelijke campagne Kerst voor jou!

Start | Sharon Kips en Gilbert Thera ambassadeurs van landelijke campagne Kerst voor jou!

Voorgangersechtpaar en muzikanten Sharon Kips en Gilbert Thera zijn de ambassadeurs van de nieuwe landelijke campagne Kerst voor Jou!. De campagne biedt kerken en andere organisaties een kant-en-klaar concept voor een toegankelijk kerstevent. 

Het initiatief van Ark Mission, Jesus.net en Neema-Vuurbaak heeft al ruim 260 aanmeldingen voor de online toolbox, die online gedownload kan worden via www.kerstvoorjou.nl. De toolbox geeft een uitgebreide instructie voor een geslaagd kerstevenement. Gilbert: “De campagne Kerst voor Jou! helpt commissies en predikanten om de geweldige kerstboodschap te communiceren op een eigentijdse manier. Welke voorganger zou daar nu geen ambassadeur van willen zijn?”

Daarnaast is ook het bijbehorende flipboekje al enige tijd verkrijgbaar in verschillende (online) christelijke boekwinkels. ‘Jezus geboren’ is een ideaal kerstgeschenk voor kerken of groepen: om mensen uit te nodigen of te bedanken, om huis aan huis te verspreiden of cadeau te doen. Inmiddels zijn er al duizenden flipboekjes verkocht.

Naast dat Gilbert & Sharon ambassadeur zijn van Kerst voor Jou! doen ze nog iets bijzonders: ze gaan een nieuw lied opnemen! Tot 9 december kan er een nieuwe tekst worden bedacht op de melodie van ‘Nu zijt wellekome’. De tekst kan worden ingezonden naar [email protected], waar deze wordt beoordeeld door een deskundige jury. De winnende tekst zal worden opgenomen door Gilbert & Sharon.

Als Jesus.net werken wij graag mee aan Kerst voor Jou! omdat we op deze manier het christelijke geloof relevant kunnen maken in een lokale context. Jan-Willem Bosman (directeur Jesus.net): “Ik vind het super gaaf dat we het oude kerstverhaal in een modern jasje aan mensen kunnen laten zien en de kerken kunnen helpen dit te gebruiken in hun context.”

Gilbert: “Wij willen ons graag als ambassadeur verbinden aan Kerst voor Jou! omdat wij geloven dat Kerst het moment is om te vertellen waar wij voor staan. Ieder jaar weer stromen kerken vol tijdens de kerstperiode. Of mensen nu komen voor het “kerstgevoel”, puur vanuit traditie of vanuit de diepe overtuiging om te vieren dat de Redder naar deze aarde is gekomen, ze zitten met Kerst naast elkaar in de banken”.


— EINDE PERSBERICHT —


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over Kerst voor Jou! kunt u contact opnemen met Daryl Tanalepy, Communicatiemedewerker bij Jesus.net.

E-mail: [email protected].

Meer informatie: www.kerstvoorjou.nl


Download hier de beelden:

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen via [email protected]