2018: YOUVERSIONS GROOTSTE JAAR OOIT

Start | 2018: YOUVERSIONS GROOTSTE JAAR OOIT

Na 10 jaar uitgegroeid tot een van de meest gebruikte apps met 350 miljoen downloads 

YouVersion, bekend van de grootste Bijbel-app ter wereld, heeft de gebruikscijfers van 2018 bekend gemaakt. Het gebruik van de app is ook dit jaar weer fors gegroeid. De resultaten zijn hier te vinden in het Engels en in het Nederlands.

“Bijzonder om te zien dat het gebruik van de Bijbel-app in Nederland met 60% gegroeid is.” – Jan-Willem Bosman, directeur Jesus.net

Deze landen vertoonden volgens YouVersion de grootste toename in betrokkenheid op de Bijbel in 2018. Klik op de afbeelding voor een uitgebreider overzicht.

Populairste bijbeltekst
Wereldwijd is de tekst uit Jesaja 41:10 de meeste gemarkeerde tekst:
“Wees niet bang, want Ik ben met je. Kijk niet angstig rond, want Ik ben je God. Ik maak je sterk. Ik help je. Ik houd je stevig vast en Ik kom voor je op.”

Ook in het Nederlands was dit de meest populaire tekst. De meeste gedeelde tekst in het Nederlands was Spreuken 16:3: 

“Leg uw werk in de hand van de Here, dan zullen uw plannen werkelijkheid worden”. 

Leesplannen
Het aantal mensen dat leesplannen gebruikt om dagelijks in de Bijbel bezig te zijn is fors gegroeid. In alle talen zijn er meer mensen die leesplannen gebruiken en de gebruikers lezen gemiddeld ook meer leesplannen. 950 miljoen Bijbel-plan-dagen zijn gelezen, wat een groei van 59% is ten opzichte van 2017.

YouVersion en Jesus.net
YouVersion vierde onlangs haar tienjarig bestaan. Sinds 2018 is Jesus.net een wereldwijde partner van YouVersion. “We zien het gebruik van YouVersion groeien”, vertelt directeur Jan-Willem Bosman (Jesus.net). De Bijbel-app van YouVersion heeft inmiddels meer dan 350 miljoen downloads en is gratis beschikbaar in meer dan 1250 talen, in 1800 Bijbelvertalingen. “Het is en blijft bijzonder dat deze gebruiksvriendelijke app met zoveel vertalingen voor iedereen gratis beschikbaar is”.

“Deze generatie lijkt de meest drukke en bezette generatie ooit te worden. We geloven dat we moeten blijven investeren in nieuwe technologieën om volwassenen, jongeren en kinderen te helpen om zich te verdiepen in de Bijbel. We vinden het een eer om deel uit te maken van deze manier waarop God via Zijn Woord mensen over de hele wereld bereikt. We willen de komende decennia mee bouwen aan de uitbreiding van dit platform, zodat mensen hun bijbelgetrouwe content delen om een verschil maken in deze wereld.”

Jesus.net stelt wekelijks nieuwe leesplannen beschikbaar binnen het platform van YouVersion. “Op deze manier helpen we mensen om te groeien in hun geloof door middel van dagelijkse verdieping via een eenvoudige tool, je smartphone of laptop”, zegt Bosman. Als wereldwijde partner van YouVersion moedigt Jesus.net voorgangers, sprekers, auteurs of organisaties aan, om hun content te delen via leesplannen op YouVersion. Voor meer informatie kunnen ze vrijblijvend contact opnemen met [email protected].

Over Jesus.net
Jesus.net heeft de droom dat iedereen in de wereld vrije toegang heeft tot het evangelie, God kan leren kennen, kan groeien in het geloof in Jezus en het geloof eenvoudig kan delen. Dit doen we op verschillende manieren met partners wereldwijd. De samenwerking met YouVersion is daar een voorbeeld van.

Meer info? Bekijk de YouVersion terugblik op 2018

CONTACTPERSOON VOOR PERS EN REDACTIE
Neem voor meer informatie, beelden, interview mogelijkheden en als u vragen heeft contact op met:

Hanna Nennie – van Gemeren
Communicatie Jesus.net
T: 06 40 75 02 31‬
E: [email protected]

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen via [email protected]