Wat wordt er gevierd met Pasen?

Als het leven, het geluk en vrijheid van jouw vrienden op het spel zouden staan en de enige oplossing is jouw dood, zou jij dan je leven geven? Moeilijk vraag toch?

JEZUS GEEFT ZIJN LEVEN
Dit is precies wat Jezus deed. Voor jou. Voor mij. Voor iedereen. Maar waarom is een man die 2000 jaar geleden leefde, nog zo belangrijk in deze tijd? Jezus reisde in de laatste drie jaar van zijn leven door het hele land om te preken en te onderwijzen. Zijn woorden zette alles in beweging. Als hij in Jeruzalem arriveert rond Pasen (dit wordt herdacht rondom PalmPasen) wordt hij groots onthaald. Bekijk de video maar. Vele mensen verwelkomden hem. Ze dachten dat hij hen zou bevrijden van de Romeinse onderdrukking en dat hij een grote revolutie teweeg zou brengen.

MAAR ALLES LOOPT ANDERS
Jezus wordt veroordeeld als crimineel en sterft een verschrikkelijke dood aan een houten kruis. Dit herdenken we met Goede Vrijdag. Maar het verhaal stopt hier niet. Nieuw leven begint vroeg op de Paasmorgen. 

Het plan van Jezus was veel groter en mooier dan we ons ooit voor konden stellen. Want het graf van Jezus was leeg. Hij leeft, zelfs vandaag nog!

GRANDE FINALE
Daarom is Pasen het belangrijkste in het Christelijk geloof. De grande finale van het plan van God om de wereld te redden en herstellen. Met Pasen gedenken de kerkgangers dat de dood niet het einde is, dat lijden niet eindeloos is maar dat er een glorieuze nieuwe start gemaakt kan worden.

WANNEER IS PASEN?

WESTERSE KERK:
Zondag, 4 April 2021
Zondag, 17 April 2022
Zondag, 9 April 2023
Zondag 31 March 2024
Zondag, 20 April 2025

OOSTERSE KERK:
Zondag, 2 May 2021
Zondag, 24 April 2022
Zondag, 16 April 2023
Zondag, 5 May 2024
Zondag, 20 April 2025

> Waar komen de andere feestdagen vandaan?

Wil je meer ontdekken?