99. Als jullie geloof zoveel kracht had als een mosterdzaadje (…) zouden jullie tegen die boom zeggen dat die zich moet ontwortelen en zich in de zee moet planten. Hij zou direct gehoorzamen.

Waarom dit beeld?

Al die zaadjes op deze foto hebben ieder voor zich een grote potentie. Als ze op de goede ondergrond belanden en goede voeding krijgen kunnen ze uitgroeien tot nieuwe planten, nieuwe vruchten. Jezus vergelijkt die zaadjes met onze gebeden. Zorg dus dat je gebed een goede fundering heeft, dat je leeft volgens Gods wil en in zijn aanwezigheid. En voed jezelf iedere dag met zijn woorden. Als je geloof zoveel kracht heeft als een mosterdzaadje kun je namelijk grootste dingen vragen aan God. Daar is wel een stukje vertrouwen voor nodig. Heb jij dat?

De uitspraak in context:

[ Jezus zei: ] “Als je ziet dat iemand iets verkeerds tegen je doet, spreek daar dan streng met hem over. Als hij er spijt van heeft, vergeef het hem dan. Zelfs als hij zeven keer per dag iets verkeerds tegen je doet, en zeven keer bij je terug komt en zegt: ‘Het spijt me,’ dan moet je hem vergeven.” De twaalf leerlingen zeiden tegen de Heer Jezus: “Geef ons meer geloof!” De Heer zei: “Je geloof hoeft maar zo groot te zijn als een mosterdzaadje. Als je dan tegen deze boom zou zeggen: ‘Kom met wortels en al uit de grond en ga in de zee staan,’ dan zou hij je gehoorzamen.” (Lucas 17:3-6, BB)

Ook interessant:

Ben je toe aan het zetten van de volgende stap om je geloof handen en voeten te geven of ben je gewoon nieuwsgierig naar hoe praktisch christelijk geloof er uit ziet? Dan is deze cursus geknipt voor jou.