98. Het is onvermijdelijk dat er mensen ten val worden gebracht, alleen: wee degene die daarvoor verantwoordelijk is!

Waarom dit beeld?

Strijd zal er komen, zegt Jezus hier. Dat is onvermijdelijk. Maar degene die jou in strijd brengt, die komt er uiteindelijk pas echt beroerd van af. Die had beter direct “met een molensteen om zijn nek in zee geworpen kunnen worden” dan dat hij jou op het verkeerde pad bracht. Jezus doelt hier volgens mij op de lange termijn. Want in zijn koninkrijk, in de hemel, zal geen plaats zijn voor diegene met foute bedoelingen.

De uitspraak in context:

Jezus zei tegen zijn leerlingen: “Er gebeurt altijd wel iets wat mensen verleidt om slechte dingen te doen. Maar het zal slecht aflopen met iedereen die daar de oorzaak van is! Als iemand een kind overhaalt om slechte dingen te doen, zou het beter voor hem zijn geweest als hij met een molensteen om zijn nek in de zee gegooid was [ dan dat hij daarvoor de straf moet dragen ]! Pas dus goed op!” (Lucas 17:1-2, BB)

Ook interessant:

Worden zoals Jezus… Stel je nu eens voor dat je je eigen geestelijke navigator hebt – een tool die jou dagelijks helpt op jouw geestelijke reis. De app LikeJesus stuurt interessante informatie naar jouw telefoon om je te helpen in je geestelijke reis en helpt jou te groeien als een discipel van Jezus.

Download de app hier.