92. Hoe vaak heb Ik uw kinderen bijeen willen brengen, op de wijze waarop een hen haar kuikens bijeenbrengt onder haar vleugels, maar u hebt niet gewild!

Waarom dit beeld?

Door Jurjen ten Brinke

De uitspraak in context:

Een paar Farizeeërs kwamen Jezus waarschuwen: “U moet hier weggaan, want [ koning ] Herodes wil U doden.” Jezus zei tegen hen: “Zeg tegen die vos: ‘Ik jaag duivelse geesten weg uit de mensen en genees zieken. Dat doe Ik vandaag en morgen en op de derde dag ben Ik klaar. Maar vandaag en morgen en overmorgen moet Ik reizen. Want het is niet goed als een profeet buiten Jeruzalem wordt gedood. Jeruzalem, Jeruzalem! Jij doodt de profeten. En de mensen die naar je toe gestuurd zijn, gooi jij met met stenen dood! Ik heb zó vaak je bewoners bij Mij willen verzamelen, zoals een kip haar kuikens onder haar vleugels verzamelt! Maar je hebt nooit gewild. Daarom zal er niemand in je overblijven! Ik zeg je dat je Mij niet meer zal zien tot het moment dat je zal zeggen: ‘Gods zegen op Hem die door de Heer is gestuurd!’ “ (Lucas 13:31-35, BB)

Ook interessant:

We zijn allemaal bekend met een navigatiesysteem om ons te helpen de weg naar een bepaalde bestemming te vinden. Vandaag starten de meeste mensen hun reis met een ‘navigator’. Het navigatiesysteem is een betrouwbare vriend geworden dat ons op een vriendelijke manier instructies en advies geeft. Ook als je de verkeerde afslag neemt stuurt de navigator je op op een vriendelijke manier terug of adviseert je een andere route te nemen. Maar je komt wel op je bestemming terecht.

Stel je nu eens voor dat je je eigen geestelijke navigator hebt – een tool die jou dagelijks helpt op jouw geestelijke reis. De app LikeJesus stuurt interessante informatie naar jouw telefoon om je te helpen in je geestelijke reis en helpt jou te groeien als een discipel van Jezus. Download de app hier.