58. Wie bij Mij wil horen, moet zichzelf niet belangrijk vinden. Hij moet zijn kruis opnemen en Mij volgen.

Waarom dit beeld?

De tekst doet mij denken aan het beeld van de heilige Christoffel, vertolkt in deze foto die genomineerd was voor de World Press photo. Het kruis dragen. Het kruis staat symbool voor het lijden van Christus. We moeten allemaal ons kruis dragen. Christoffel droeg het kindje Jezus, Jezus droeg de zonden van de wereld.

De uitspraak in context:

Toen zei Jezus tegen zijn leerlingen: “Als je bij Mij wil horen, moet je stoppen met voor jezelf te leven. Je moet het kruis opnemen en Mij volgen. Want als je je leven [ voor jezelf ] wil houden, zul je het juist verliezen. Maar als je je leven opgeeft voor Mij, zul je het juist redden. Wat heb je eraan als je alles hebt wat je hebben wil, maar het kost je je leven? En wat kun je geven in ruil voor je leven? Want de Mensenzoon zal komen met de hemelse macht en majesteit van zijn Vader. Hij zal komen met zijn engelen. Dan zal Hij aan alle mensen geven wat ze hebben verdiend voor [ het goed of kwaad ] wat ze hebben gedaan. (Matteüs 16:24-27, BB)

Ook interessant:

We zijn allemaal bekend met een navigatiesysteem om ons te helpen de weg naar een bepaalde bestemming te vinden. Vandaag starten de meeste mensen hun reis met een ‘navigator’. Het navigatiesysteem is een betrouwbare vriend geworden dat ons op een vriendelijke manier instructies en advies geeft. Ook als je de verkeerde afslag neemt stuurt de navigator je op op een vriendelijke manier terug of adviseert je een andere route te nemen. Maar je komt wel op je bestemming terecht.

Stel je nu eens voor dat je je eigen geestelijke navigator hebt – een tool die jou dagelijks helpt op jouw geestelijke reis. De app LikeJesus stuurt interessante informatie naar jouw telefoon om je te helpen in je geestelijke reis en helpt jou te groeien als een discipel van Jezus. Download de app hier gratis!