52. Volg mij.

Waarom dit beeld?

Een mooi beeld. Een jongetje die geblindoekt is, waar andere kinderen achteraan lopen. Maar ze volgen wel! Een mooi beeld van het geloof. Volg Jezus. Vertrouw op Hem, ook al denk je dat het niet goed gaat, ook al is het spannend. Hij is te vertrouwen.

De uitspraak in context:

Toen Jezus van daar verder ging, zag Hij iemand bij het kantoortje van de belasting-ontvanger zitten. Hij heette Matteüs. Jezus zei tegen hem: “Volg Mij.” De man stond op en volgde Hem. Op een keer zat Jezus met zijn leerlingen bij Matteüs thuis te eten. Er waren ook heel veel belasting-ontvangers en [ andere ] slechte mensen uitgenodigd om mee te eten. De Farizeeërs zagen dat. En ze zeiden tegen de leerlingen: “Waarom eet jullie meester met belasting-ontvangers en [ andere ] slechte mensen ?” Jezus hoorde het. Hij zei tegen hen: “Gezonde mensen hebben geen dokter nodig, maar zieke mensen wél. (Matteüs 9:9-12, BB)

Ook interessant:

We zijn allemaal bekend met een navigatiesysteem om ons te helpen de weg naar een bepaalde bestemming te vinden. Vandaag starten de meeste mensen hun reis met een ‘navigator’. Het navigatiesysteem is een betrouwbare vriend geworden dat ons op een vriendelijke manier instructies en advies geeft. Ook als je de verkeerde afslag neemt stuurt de navigator je op op een vriendelijke manier terug of adviseert je een andere route te nemen. Maar je komt wel op je bestemming terecht.

Stel je nu eens voor dat je je eigen geestelijke navigator hebt – een tool die jou dagelijks helpt op jouw geestelijke reis. De app LikeJesus stuurt interessante informatie naar jouw telefoon om je te helpen in je geestelijke reis en helpt jou te groeien als een discipel van Jezus. Download de app gratis via deze link!