49. Genees zieken, reinig melaatsen, wek doden op, drijf demonen uit. U hebt het voor niets ontvangen, geef het voor niets.

Waarom dit beeld?

Door Ed van Hell

De uitspraak in context:

Dit zijn de twaalf leerlingen die Jezus op pad stuurde. Hij beval hun: “Ga niet naar niet-Joodse mensen. Ga ook niet naar de steden in Samaria . Ga alleen naar de verdwaalde schapen van het volk Israël. Vertel overal dat het Koninkrijk van God eraan komt. Genees de zieken, maak doden weer levend, verjaag duivelse geesten. Jullie hebben niets voor deze macht hoeven betalen. Vraag er dus ook nooit een beloning voor. Neem geen geld mee. Ook geen reistas voor onderweg. Neem geen extra hemd, extra sandalen of een staf mee. Want een arbeider wordt altijd beloond voor zijn werk. [ Je zal krijgen wat je nodig hebt. ] (Matteüs 10:5-10, BB)

Ook interessant:

Wonderen… Kun je bij God ook pizza’s bestellen? Je zou het wel denken als je Jan Brons mag geloven. Hij is oprichter van de Voedselbank in Nijkerk en maakt regelmatig wonderlijke dingen mee als hij God om iets vraagt. In deze korte video vertelt hij een paar bijzondere verhalen.