48. De oogst is wel groot, maar er zijn te weinig arbeiders. Bid daarom tot de Heer van de oogst dat Hij arbeiders stuurt om de oogst binnen te halen.

Waarom dit beeld?

Door Wim Grandia

Ik zie een drukke plaats voor me bij deze uitspraak, waar duizenden mensen op straat zijn. Op weg naar hun werk, hun school of gewoon onderweg. De één kijkt voor zich uit, afwezig en uitgeblust. De ander kijkt verdrietig en bang. De volgende is gestresst en op zichzelf gericht. Allemaal mensen… onderweg, maar eigenlijk nergens naar toe. Zonder doel. Ze hebben niet in de gaten hoe geliefd ze zijn en hoe God ernaar verlangt om ze genadig te zijn. God ziet deze mensen als een rijke oogst om binnen te halen. Maar waar zijn de werkers, de mannen en vrouwen die Gods boodschap van liefde, aanvaarding en vergeving doorgeven en mensen bij Jezus willen brengen?

De uitspraak in context:

Jezus reisde langs alle steden en dorpen. Hij gaf de mensen les in hun synagogen. Hij vertelde het goede nieuws van het Koninkrijk. En Hij genas alle ziekten en kwalen. Toen Hij de grote groepen mensen zag, had Hij heel veel medelijden met hen. Want ze waren moe en hulpeloos, zoals schapen die geen herder hebben. En Hij zei tegen de leerlingen: “De oogst is wel groot, maar er zijn te weinig arbeiders. Bid daarom tot de Heer van de oogst dat Hij arbeiders stuurt om de oogst binnen te halen.” (Matteüs 9:35-38, BB)

Ook interessant:

Als het gaat over arbeiders of werk kun je teleurstelling voelen omdat je zelf (op dit moment) geen baan hebt. Dan heb je wellicht wat aan deze cursus: Mijn baan kwijt. Wat nu?

De cursus is gemaakt voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Mensen die in beweging willen komen om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Maar ook voor hen die op zoek zijn naar werk en wel wat goede tips kunnen gebruiken voor het maken van een net CV, of op zoek zijn naar wat voor werk er eigenlijk bij hen past. Zonder of met baan, een CV check kan nooit kwaad. Sta je er voor open om te ontdekken wat je wilt, wat je al kan en waar je goed in bent?