25. Al wie ten onrechte boos is op zijn broeder, zal schuldig bevonden worden door de rechtbank.

Waarom dit beeld?

Een scherpe uitspraak van Jezus, die mensen bepaald bij zichzelf. Niet naar anderen kijken, maar let op elke eigen stap.

De uitspraak in context:

Jullie hebben gehoord dat tegen onze voorouders is gezegd: ‘Je mag niemand doden.’ En ook: ‘Als je een ander doodt, ben je schuldig en zul je door de rechtbank gestraft worden.’ Maar Ik zeg jullie: als je kwaad blijft op iemand, ben je schuldig. Je zal door de rechtbank gestraft worden. En als je iemand voor sukkel uitscheldt, ben je schuldig. Je zal voor de Hoge Raad komen. En als je iemand voor dwaas uitscheldt, zul je in de hel terechtkomen. Stel dat je God een offer gaat brengen. En stel dat je je onderweg opeens herinnert dat er iemand kwaad op je is, omdat je hem iets gedaan hebt. Laat dan je offer bij het altaar staan en ga het eerst goedmaken. Kom daarna pas je offer brengen. (Matteüs 5:21-24, BB)

Ook interessant:

Meer ontdekken over vergeving en de kracht ervan? Bekijk dan het verhaal van Harvey Thomas in deze korte, ondertitelde documentaire.

Het verhaal van Harvey Thomas komt ook nadrukkelijk naar voren in de cursus over vergeving. Deze cursus kun je gratis volgen en vind je hier.