17. Het is heerlijk voor je als de mensen je haten omdat je in de Mensenzoon gelooft.

Waarom dit beeld?

Ik zie een persoon die bedroefd is. Liefst in het donker wil zijn. Maar doe de gordijnen open en het goede licht zal binnenkomen.

De uitspraak in context:

En Jezus keek zijn leerlingen aan en zei: “Het is heerlijk voor je als je niet veel hebt, want het Koninkrijk van God is voor jou. Het is heerlijk voor je als je honger hebt, want God zal je honger stillen. Het is heerlijk voor je als je nu huilt, want je zal lachen. Het is heerlijk voor je als de mensen je haten omdat je in de Mensenzoon gelooft. Wees er blij over als ze niet met je willen omgaan, je uitschelden en lelijke dingen van je zeggen die niet waar zijn. Wees er blij over en wees vrolijk! Want je krijgt er een grote beloning voor in de hemel. Want hetzelfde hebben hun voorouders met de profeten gedaan. (Lucas 6:20-23, BB)

Ook interessant:

De sombere Israëlische jongen Dror groeit uit tot een volwassen man met een manische depressie. In één van zijn diepste dalen, als hij opgenomen is in een psychiatrisch ziekenhuis, komen christenen langs om voor hem bidden. En dat brengt een wonderlijke positieve verandering.