147. Steek uw hand uit en leg die in mijn zijde, en wees niet langer ongelovig, maar gelovig.

Waarom dit beeld?

Een uitnodigende zin van Jezus. Zoals je dat tegen een kind kan zeggen. Kijk zelf maar. Kom maar dichterbij. Zo nodigde Jezus Thomas uit om overtuigd te raken dat hij echt levend was geworden en geen geest was. En zo nodigt Jezus nog steeds iedereen uit om dichtbij te komen.

De uitspraak in context:

Acht dagen later zaten Jezus’ leerlingen weer in het huis. Nu was Tomas erbij. Jezus kwam binnen, ook al waren de deuren dicht. Hij stond plotseling tussen hen in en zei: “Ik wens jullie vrede toe!” Daarna zei Hij tegen Tomas: “Kijk naar mijn handen en voel ze met je vingers. Voel met je hand in mijn zij. Wees niet langer ongelovig, maar geloof.” Tomas antwoordde Hem: “Mijn Heer en mijn God!” Jezus zei tegen hem: “Geloof je pas nu je Mij hebt gezien? Wat is het heerlijk als mensen die Mij niet gezien hebben toch geloven!” (Johannes 20:26-29, BB)

Ook interessant:

Ga even terug in de tijd en zie hoe Jezus deze uitspraak deed. De film The Life of Jesus is een letterlijke verfilming van het Johannes-evangelie, het boek waaruit deze uitspraak komt.