141. Ik heb dorst.

Waarom dit beeld?

Ik heb dorst. Een uitspraak die deed denken aan een wanhopig iemand die met zijn laatste energie op zoek is naar water. Een kraan in de woestijn met een druppel. En zo zocht Jezus naar een klein beetje verzachting van zijn pijn en dorst. In dit geval om nog een keer te kunnen spreken. En daar gaat de volgende foto over!

De uitspraak in context:

Hierna zei Jezus, omdat Hij wist dat Hij nu alles had gedaan wat Hij moest doen: “Ik heb dorst!” Zo gebeurde wat van tevoren in de Boeken was gezegd. Er stond een kruik met zure wijn. Ze doopten daar een spons in en staken die op een stok. Zo kon Hij van de spons drinken. Toen Jezus van de zure wijn had gedronken, zei Hij: “Alles is gedaan!” En Hij boog zijn hoofd en stierf. (Johannes 19:28-30, BB)

Ook interessant:

Als er een persoon is die veel losmaakt, ondanks dat hij al lang niet meer op aarde rondloopt, dan is het Jezus wel. Hij leefde 20 eeuwen terug. Schreef nooit een boek. Heeft geen oorlog gevoerd, was geen beroemde ontdekkingsreiziger, stichtte zelfs geen godsdienst. En toch… kunnen we niet om hem heen. Ontdek meer over hem in deze cursus, genaamd: Waarom Jezus?