121. Luister goed! Ik zeg jullie dat een dienaar niet belangrijker is dan zijn heer.

Waarom dit beeld?

Ik moet denken aan dienen. Iemand die zijn leven inzet om anderen te helpen. Jezus ziet graag dat we als mensen elkaar tot een hand en een voet zijn.

De uitspraak in context:

Toen Hij hun voeten had gewassen, trok Hij zijn bovenkleren weer aan. Toen ging Hij bij hen aan tafel zitten. Hij vroeg: “Begrijpen jullie wat Ik heb gedaan? Jullie noemen Mij ‘Meester’ en ‘Heer.’ Dat is goed, want dat BEN IK ook. Ik, jullie Heer en Meester, heb [ dus ] jullie voeten gewassen. Daarom moeten jullie ook elkaars voeten wassen. Want Ik heb jullie een voorbeeld gegeven. Jullie moeten hetzelfde doen als Ik. Luister goed! Ik zeg jullie dat een dienaar niet belangrijker is dan zijn heer. En een boodschapper is niet belangrijker dan de man die hem heeft gestuurd. Het is heerlijk voor jullie als jullie dat begrijpen en je ook zo gedragen. (Johannes 13:12-17, BB)

Ook interessant:

Dienen zoals Jezus… Zijn zoals Jezus… Geen makkelijke opgave. Maar stel je nu eens voor dat je je eigen geestelijke navigator hebt – een tool die jou dagelijks helpt op jouw geestelijke reis.

De app LikeJesus stuurt interessante informatie naar jouw telefoon om je te helpen in je geestelijke reis en helpt jou te groeien als een discipel van Jezus. Download hem hier gratis.