Onverklaarbare wonderen

Heb jij dat wel eens meegemaakt? Dingen die echt niet kunnen, maar wel gebeuren? Zo heb ik zelf mijn oude opa in een drukke ziekenhuiskamer bezocht, vlak voor hij ging sterven. Hij was stokdoof. Kon normaal al nauwelijks horen met twee gehoorapparaten in. En nu, in een drukke kamer (20 mensen die 5 anderen bezochten) en met zijn gehoorapparaat uit, konden wij een gewoon gesprek voeren en hoorde hij alles. Het maakte diepe indruk op me. Ik weet nog steeds zeker dat God er iets mee heeft willen zeggen destijds.

Zo moet het ook gegaan zijn met de geboorte van Johannes. Twee oude mensen die een kind krijgen. Dat kan niet. Ze waren oud en onvruchtbaar. En toen het kind geboren werd, kreeg hij een andere naam. Dat is super vreemd. Als klap op de vuurpijl gaat de vader ineens praten, na 9 maanden stom te zijn geweest. Dat moet wel iets bijzonders zijn.

De mensen die aanwezig waren, zijn onder de indruk. God was met dit kind. Daarom is het opgeschreven. Johannes was de aankondiger van Jezus. Zacharias krijgt van God al te horen wat er gaat gebeuren. God laat hem zien dat de Redder komt, die God vanaf het begin beloofd heeft.

Deze belofte staat nog steeds. Deze redder is ook voor jou gekomen. Om je te redden van stress, zorgen, schuld, schaamte en ook de dood. De redder Jezus kwam namens God, ook voor jou. Leer hem kennen en geloof de wonderen die gebeurd zijn en nog steeds gebeuren.

Lees ook

Wil je meer ontdekken?