Online Bijbel Intro

Start | Bijbel Intro, jouw persoonlijke introductie in de Bijbel

De Bijbel is een mysterieus boek. Stukgelezen door de één - nog nooit doorgebladerd door de ander. Toch is de Bijbel het meest gelezen boek ter wereld. Waarom eigenlijk?

Ben jij nieuwsgierig naar de Bijbel? In deze online Bijbel Intro ga je op een persoonlijke reis door de Bijbel, samen met een online coach. Ontdek alles over de inhoud, de geschiedenis en relevantie van dit oude boek.

Wat ken jij al van de Bijbel?

Misschien ben je opgegroeid met verhalen uit de Bijbel. Zegt de naam Mozes je iets, of Paulus? Ken je de verhalen van de geboorte van kindje Jezus, Jezus die wandelt op het water, het verhaal van een lijdende Christus en het paasverhaal van Jezus die weer opnieuw tot leven kwam?

De Thorah wordt gelezen bij de Klaagmuur in Jeruzalem
De Thorah wordt gelezen bij de Klaagmuur in Jeruzalem

Ook als je niet met de Bijbel bent opgegroeid, ken je onbewust allerlei uitdrukkingen die uit de Bijbel komen. Zoals 'wie een kuil graaft voor een ander, valt er zelf in', 'een Judaskus'. Of 'een ongelovige Thomás', 'hoogmoed komt voor de val' en 'iets dat in goede aarde valt'. Kortom, onze taal is ongelofelijk beïnvloed door de Bijbel.

Kijk, nu wordt het natuurlijk interessant om van dat boek meer te weten te komen.

'Er is een wereld voor mij open gegaan. Nooit geweten dat de Bijbel nog zo relevant is!' ~ Lisa

Welke vragen beantwoord de online Bijbel Intro?

De online Bijbel Intro is een interactieve reis, waarin je zelf op reis gaat, bronnen ontdekt, gebruik moet maken van de (online) Bijbel, Wikipedia, Google Maps, zoekmachines, apps en veel meer.

Zo vertellen we je niet hoe het allemaal zit, maar helpen we je om de wereld achter de Bijbel te begrijpen. Vind zelf antwoord op vragen als:

 • Waar komt de Bijbel vandaan?
 • Wie heeft de Bijbel geschreven?
 • Hoe kom ik aan een goede (online) Bijbel?
 • In welke cultuur is de Bijbel ontstaan?
 • Wie heeft dat boek samengesteld?
 • Welke betekenis hebben de oude verhalen?
 • En wat is het verschil tussen de ene en de andere Bijbel?

Waarom zou je meedoen?

Of de Bijbel nu nog een gesloten boek voor je is of dat je met de Bijbel bent opgegroeid, met de online Bijbel Intro cursus krijg je een gedegen introductie in de wereld van de Bijbel. Je wandelt door oude culturen uit het Midden-Oosten, snuffelt rond bij de piramides van Egypte, gaat mee op een virtuele trip naar het Oude Jeruzalem en het huidige Colosseum. Ook hoor je spannende verhalen uit ver vervlogen tijden.

Is de Bijbel waar?

Hoe werkt het?

De Bijbel Intro komt met een mailtje per dag en past zich aan aan jouw tempo. Wij zorgen ervoor dat er niet allerlei cursusinhoud ophoopt. Je wordt gekoppeld met een persoonlijke online coach waar je, via e-mail, mee in gesprek kunt.

Het programma bestaat uit vier hoofddelen:

 1. De Bijbel: een introductie
 2. Geen boek, maar bibliotheek
 3. Bijbel door de eeuwen heen
 4. Omgaan met de Bijbel

Online Bijbel Intro in een notendop

?

Virtuele ontdekkingstocht door de Bijbel

?

Duur: +/- 10 dagen per deel | +/- 15 minuten per dag

?

Begeleiding door persoonlijke e-coach

⏳

Wachttijd max. 3 weken

Heb je alle vier de delen afgerond? Dan ontvang je een certificaat van deelneming, bovenop de online ontdekkingsreis die je hebt afgelegd.

Het zou zomaar kunnen zijn dat je de smaak te pakken krijgt van het duiken in dit meer dan boeiende boek. Dus wat houd je tegen? Schrijf je in!

'Maar ik ben niet christelijk'

Deze online Bijbel Intro cursus is voor iedereen die zich eens goed wilt verdiepen in de Bijbel. Het programma is ook geschikt als je weinig hebt meegekregen van de Bijbel. Of misschien kreeg je de verhalen mee, maar vraag je je steeds af wat je daar nu eigenlijk mee moet. Dus ben je nieuwsgierig en wil je je tanden er eens in zetten? Schrijf je dan zeker in!

Goed om te weten:

 • Je hebt geen Bijbel nodig om mee te doen
 • Ook is voorkennis over de Bijbel niet nodig om te starten
 • Een persoonlijke online coach helpt je op weg. Je bent dus niet alleen tijdens deze boeiende reis door de Bijbel
 • Je wilt verdiepen in de Bijbel
 • Nieuwsgierig bent naar de oude verhalen
 • Zelf op een (online) verkenningstocht wilt
 • Jezelf wilt verrijken met nieuwe informatie en ideeën
 • Dagelijks zo'n 15 minuten vrij hebt
 • Denkt dat je alle antwoorden al hebt
 • Niet echt tijd wil besteden aan het doen van opdrachten
 • Geen behoefte hebt aan interactie met een persoonlijke e-coach
 • Niet geconfronteerd wilt worden met nieuwe inzichten

Wanneer kan je beginnen?

De online Bijbel Intro cursus is een serieus programma. Er zit een maximum aantal deelnemers dat tegelijkertijd in het programma kan zitten. Dus het kan zijn dat je, na inschrijving, nog moet wachten. Dat kan tot maximaal een paar weken zijn. Zo krijg jij alle aandacht die je verdient bij deze cursus.

We houden je per mail op de hoogte hoe het ervoor staat en wat de gemiddelde tijd is dat je zult moeten wachten. Misschien kan je direct al aan de slag!

Meld je aan voor de online Bijbel Intro

Gratis online kennismaking met de Bijbel
Begeleiding door persoonlijke e-coach
Geen voorkennis of ervaring met de Bijbel nodig
*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.