Voor kerken

Start | Voor kerken

Gesloten deuren, nieuwe kansen

Veel kerken sluiten de komende weken hun deuren. De oproep om geen grote samenkomsten meer te houden, wordt serieus genomen. Maar dit betekent niet dat het kerkelijk leven stil hoeft blijven te liggen. Juist in deze onzekere tijd rondom het Coronavirus zoeken mensen naar houvast, hoop en perspectief. Online zijn er talloze mogelijkheden om als christenen samen te komen. Jezus.nl richt zich altijd al op online zoekers en ondersteunt kerken en zoekers om elkaar online te vinden.

Waarom is online kerk zijn belangrijk?

Via het internet bereik je mensen die je normaal niet kunt bereiken. Mensen zoeken van alles online. Als je wilt weten hoe je een gerecht moet bereiden of een tafel moet timmeren, dan ga je op YouTube zoeken naar duidelijke instructies en antwoorden. Via de smartphone of een laptop zijn mensen 24/7 verbonden en op zoek.

Wij geloven dat de kerk de hoop is voor de wereld. De uitdaging is om online present te zijn, en iets van deze hoop te delen. Misschien verandert de vorm, misschien verandert de uitstraling, en is het misschien onwennig, maar de hoop die wij kennen is groter dan het ongemak waar we overheen moeten stappen. Laat je uitdagen, hoe kan jouw kerk verbonden blijven met elkaar? Hoe kan jouw gemeente gemobiliseerd worden om mensen te bereiken die we normaal niet kunnen bereiken?

Omdenken

Veel kerken denken al creatief en streamen hun diensten online. Een voorganger deelt: “Je kunt de komende zondagen dus niet naar ons komen. Maar, we doen ons best om naar jou toe te komen! We willen doorgaan met gemeente-zijn, totdat we elkaar weer kunnen ontmoeten en de handen mogen schudden.”

Laten we vooral ook omdenken. De kerkmuren vallen weg want iedereen zit thuis. Je hoeft niet naar de kerk, maar de kerk komt naar jou. Een bijzondere tijd om verbinding te zoeken en onze ideeën en zoektocht met elkaar te delen. Een uitgelezen kans om juist ook mensen buiten de kerk te bereiken.

Niet iedereen is online actief. Zorg ervoor dat je deze mensen niet uit het oog verliest. 

Kerkdeuren blijven misschien dan wel gesloten maar gelukkig leven we in een tijd waarin we verbonden kunnen blijven: online. De website Jezus.nl helpt jou graag verder. Social media biedt talloze kansen.

Ontdek hoe social media een positieve invloed kan hebben in jouw geloofsgemeenschap.

Het nieuws wordt gedomineerd door het Coronavirus. Iedereen praat erover. Het is goed om onze zorgen met elkaar te delen. Laten we ook vooral met God blijven praten. Onze angst delen maar ook ons vertrouwen uitspreken en dankbaar blijven.

Mogen we voor je bidden?

Groot Nieuws Radio organiseert zondagochtend een live kerkdienst met ds. Ron van der Spoel. Nu veel kerkdiensten worden afgelast vanwege het coronavirus, wil Groot Nieuws Radio christenen in Nederland dienen door een actuele kerkdienst te houden.

Luister mee