Ken jij deze beroemde bidders al?

Deze lijst van beroemde bidders zal je ongetwijfeld verrassen. Je zult namen zien dat je denkt: Hé?! Want hoewel deze mensen ongetwijfeld ook “bidders” zijn wat betreft hun vermogen, staan zij ook als bidder bekend in hun geloof.

Bidden iets voor stoffige, saaie mensen? Niet volgens deze wereldberoemde artiesten en acteurs! Lees hier welke plaats gebed inneemt in hun leven. 

Beroemde bidders als: 

1. Matthew McConaughey

Een celebrity die zeker niet onder stoelen of banken steekt dat hij in Jezus gelooft is Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club, Interstellar, The Wolf in Wall Street). Zelfs tijdens zijn Oscar speech bedankte hij vooral God. Gebed speelt een belangrijke rol in zijn leven en helpt hem om staande te blijven in Hollywood. 

“Wat ik zo mooi vind aan gebed, is dat ik in dat moment ‘gewoon’ een kind van God ben. Niet die beroemde acteur, niet de man van, niet de vader, maar simpelweg een man in contact met zijn Maker. Gebed stopt als het ware de tijd. God staat dan op nummer 1 en ik pas daarna. Dit helpt mij om het leven in een ander perspectief te zien. Mijn verleden en de toekomst achter me te laten en vooral om echt in het heden te leven.” 

2. Hugh Jackman

Iedereen kent acteur Hugh Jackman van grote kaskrakers als The Greatest Showman, Les Misérables en natuurlijk zijn rol als Wolverine. Maar wist je dat hij het liefst op het toneelpodium staat? Daar voelt hij zich het meeste thuis en daar ervaart hij ook een stuk verbondenheid met God. 

“Het klinkt misschien een beetje gek voor je, maar als ik op het podium sta dan voel ik de vreugde van God in mij. Heel diep van binnen. Als een soort roeping.”

Die roeping ervaart Hugh al op jonge leeftijd. Hij vertelt er kort over in een bekende talkshow. 

En welke rol speelt gebed dan voor Hugh in zijn acteerkunsten? 

“Elke avond voordat ik het podium op ga, pauzeer ik even en draag ik voorstelling op aan God. Als een soort overgave aan God, maar ook aan het verhaal, het karakter, het publiek.”

3. Viola Davis

Actrice Viola Davis (The Help, Fences, How to get away with Murder) praat graag over haar mooiste gebedsverhoring: haar man! Ze vertelt hoe ze op een bepaald moment heel bewust heel gebeden voor een man naar Gods hart. 

“Ik bad voor een man die emotioneel beschikbaar was, iemand die wat ouder is en meer levenservaring heeft. En bovenal iemand die meer van God houdt van zichzelf.”

En voila: drie weken later leert ze haar man kennen. Als één van de eerste dates gaan ze samen naar de kerk. Ze trouwen, adopteren een dochtertje en zijn nog altijd gelukkig samen. 

4. Mark Wahlberg

Alleen op zondag naar de kerk? Deze acteur stapt het liefst elke dag even binnen. Mark Wahlberg (Transformers, Ted, Patriots Day) vertelt hoe belangrijk het is om zijn dag met God te beginnen. 

“Elke dag begin ik op mijn knieën en dank ik God voor het leven. Als ik ergens heen moet, ga ik eerst altijd even langs de kerk. Die 10 minuten focus op God helpen mij om de hele dag door te komen.” 

En waar bidt hij dan voor?

“Ik bid dat ik God goed kan dienen, maar ook dat ik een goede vader, man, zoon, vriend, broer, oom, buurman en een goede leider mag zijn. En bovenal bid ik dat ik altijd het juiste mag doen in Gods ogen.”

5. Bono – U2

Bono wandelt ook af en toe de kerk in maar zijn favoriete plek om te bidden is: ….zijn bed! Met zijn gezin ploffen ze samen op bed en bidden samen. Bono is de leadzanger van de band U2. Uitverkochte concerten, 150-170 miljoen verkochte platen en 22 Grammy’s in de prijzenkast. Een waar rock-en-roll leven. Toch is Jezus voor hem heel belangrijk. 

In een interview vertelt Bono hoe zijn gebedsleven is veranderd na een opmerking van een wijze man. Die zei tegen hem: 

“Stop met vragen of God je werk wil zegenen. Ga aan het werk! Zoek wat God aan het doen is en help mee – want die zegen is er al. Hij roept ons om op te komen voor de armen. Dus laten we dan ook zelf doen.”

6. Denzel Washington

De lijst met topfilms van Denzel Washington is eindeloos: Malcolm X, Glory, Training Day etc. Negen keer genomineerd voor een Oscar en er prijken twee prachtige beeldjes op zijn schoorsteen. Maar wie denkt dat Denzel altijd zo succesvol is geweest heeft het mis. Hij is op vele audities afgewezen en heeft jaren moeten ploeteren. Toch hield hij vol.


“Ik bad, ik bad en ik bad. Ik bleef bidden. Maar ik bleef ook falen, falen en falen. Toch bleef ik doorbidden. Ik wist gewoon dat mijn doorbraak een keer zou komen. Ken je de uitspraak: als je lang genoeg bij de kapper rondhangt, krijg je vanzelf een nieuw kapsel. Ik moest blijven hopen en vooral blijven bidden.”

En het succes kwam uiteindelijk. Denzel is nu één van de grootste sterren van Hollywood. Dat kan zomaar naar je hoofd stijgen. Maar zijn moeder herinnert hem subtiel eraan dat het totaal niet zijn eigen verdienste is. Ze wijst hem op belangrijke bidders in zijn leven. Kijk hier maar: 

Vind jij het lastig om te bidden? Denzel heeft nog een gouden tip voor je:

“Zet je pantoffels ver onder het bed zodat je, als je opstaat, je op je knieën moet zitten om ze onder het bed vandaan te halen. En als je dan toch zit, kun je de dag beginnen met gebed!”

Bid jij voordat je belangrijke keuzes maakt? Deze acteur maakt geen besluit voordat hij er eerst voor bidt. Acteur David Oyelowo (Selma, Interstellar, Last King of Scotland) vraagt God in welke films hij moet spelen.

7. David Oyelowo

“Mijn geloof bepaalt wie ik ben en welke rollen ik speel. Ik bid voor de juiste rollen maar ook hoe ik die rollen invul. En blijkbaar heeft God een goede smaak want tot nu toe ben ik zeer tevreden. Ik ben niet bang voor donkere, moeilijke rollen. Juist als christen moeten we in die duistere plekken het licht van God laten schijnen.”

8. Jennifer Garner

Heb jij wel eens een film gezien die je echt aan het nadenken heeft gezet? Het overkwam actrice Jennifer Garner zelf (bekend van films als Catch Me If You Can, Daredevil, Elektra en Juno). Niet toen ze een film zag, maar toen ze zelf de hoofdrol speelde in een waargebeurd verhaal over een bizarre gebedsverhoring. In de film Miracles from Heaven speelt Jennifer een moeder wiens kind ernstig ziek is en niet meer zelfstandig kan eten. Als het meisje ook nog eens hoog uit de boom valt, wordt ze met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar blijkt ze niet alleen niets te mankeren maar ook ineens genezen te zijn van haar ziekte. Jennifer heeft voor haar rol veel contact gehad met deze familie en hun rotsvaste vertrouwen in God heeft haar leven echt veranderd. Na jaren afwezigheid, stapte Jennifer toch weer eens een kerk binnen en begint weer met bidden.

“Deze film was een echt geschenk. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn kinderen. Ik realiseerde me dat ik God echt had gemist en dat ik mijn kinderen ook tekort heb gedaan. Ik vind het heerlijk om nu elke zondag samen naar de kerk te gaan en samen bidden voor alles wat ons bezighoudt.”

En weet je wat ook best bijzonder is? Jennifer Garner was op dat moment getrouwd met acteur Ben Affleck (Batman, Good Will Hunting, Pearl Harbour). Ondanks dat ze inmiddels uit elkaar zijn, gaan ze regelmatig nog samen met hun kinderen naar de kerk te gaan. “Ons geloof is groter dan onze relatie. Dat willen we onze kinderen meegeven.”

9. Chris Pratt

Sommige beroemde bidders kun je ook echt verrassen. Dat je denkt: ‘Wat?! Bid jij ook?’ Chris Pratt (Parks and Recreation, Bride Wars, Guardians of the Galaxy) is er zo eentje. 

Heel religieus zou je hem misschien niet noemen, maar hij kan soms verrassend uit de hoek komen. Kijk hier eens naar zijn speech bij de MTV Awards. 


Ingepakt met een hoop humor en gekke dingen, is zijn boodschap eigenlijk onwijs krachtig.

“Mensen gaan je vertellen dat je perfect bent. Je bent het niet! Je bent imperfect. Voor altijd. Maar er is een krachtige macht die jou zo gemaakt heeft. Als je dat kunt accepteren zul je echte genade ervaren. En die genade is een cadeau. Net zoals de vrijheid die we hebben in dit land (USA), is die vrijheid betaalt met het bloed van een ander. Vergeet dat nooit!”

10. Mr. T

We gooien nog een verrassende naam in de lijst van beroemde bidders: Mr. T. Deze icoon is één bonk spieren. Hij begon als bodyguard voor sterren als Muhammad Ali, Michael Jackson en Diana Ross. Met zijn rol als B.A. Baracus in the A-Team werd hij uiteindelijk zelf wereldberoemd. Zijn bijzondere kapsel, overdaad aan gouden accessoires en grote spierballen maakten hem een tv-held. Voor hem is bidden echter net zo belangrijk als trainen.

“Zodra ik wakker wordt, bid ik tot God: Vader geef mij kracht vandaag. Niet de kracht om 500 pond op te tillen, maar geef mij de kracht om woorden te spreken die mensen inspireren en motiveren. Dat als mensen mij zien, dat ze U zien. Dat als ze mij horen, dat ze U horen!”  

11. Dolly Parton

Voor jou misschien verrassend, maar als je Dolly Parton een beetje volgt dan is er één ding duidelijk: God is het allerbelangrijkste in haar leven. Van alle beroemde bidders op dit lijstje, is Dolly wellicht het meest uitgesproken over haar geloof in God. In haar muziek spelen God en Jezus vaak een grote rol. Het maakt Dolly niet uit in welke talkshow ze zit of op welk podium ze staat, ze vertelt graag over haar persoonlijke relatie met God. Luister maar eens hier (vanaf 2.00 vertelt ze over gebed).

“Ik bid elke dag dat God mij een licht laat zijn in de wereld. Om zijn liefde en licht de wereld in te brengen. Om hem eer te brengen. Elke dag!”

12. Pierce Brosnan

Wist je dat zelfs James Bond bidt? Nou ja, in ieder geval acteur Pierce Brosnan die jarenlang de rol heeft gespeeld van geheim agent 007. Ook al bekend van films als  Mamma Mia, Thomas Crown Affair en The Misfits. Een heftige gebeurtenis in zijn leven zette zijn leven op z’n kop en sindsdien speelt gebed een belangrijke rol in zijn.   

“Bidden heeft mij geholpen toen ik mijn vrouw verloor aan kanker (1991). Haar dood heeft mij diep geraakt en het was moeilijk om te rouwen als alle ogen op je gericht zijn. God was mijn veilige haven. En nu helpt bidden mij om een betere vader te zijn, een betere acteur en een betere man te zijn.” 

Welke bekende bidders hebben jou verrast? Wil je er eens verder over doorpraten? Stuur ons hier een berichtje. Bij Jesus.net hebben een wereldwijd team van bidders die – net als deze beroemde bidders – graag bidden. Ook voor jou! Stuur ons hier jouw gebedsverzoek en wij bidden dan voor jou.