‘Ik zeg jullie: als je het Koninkrijk van God niet ontvangt zoals een kind dat doet, kun je het niet binnengaan’

Laat de kinderen bij Mij komen. Houd ze niet tegen. Want het Koninkrijk van God is voor mensen zoals zij. Luister goed! Ik zeg jullie: als je het Koninkrijk van God niet ontvangt zoals een kind dat doet, kun je het niet binnengaan. Marcus 10:14-15

Jezus is bekend. Overal waar hij komt, willen mensen met hem in gesprek. Hoe denkt Jezus over belangrijke zaken als scheiden en hoe de hemel eruit ziet? Jezus vertelt graag. In dit verhaal proberen ouders hun kinderen bij Jezus te brengen. Ze vinden Jezus zo bijzonder en willen graag dat hun kinderen dichtbij hem komen. Omstanders vinden het maar vervelend. Die kinderen moeten wegwezen! Het was hun beurt om Jezus te praten. Maar Jezus wordt boos op hen. Hij wil juist dat de kinderen bij hem komen. Hij neemt de tijd voor de kinderen en geeft ze allemaal persoonlijk een zegen mee. Een zegen betekent letterlijk ‘iets goeds zeggen’. Jezus wil goede dingen over deze kinderen uitspreken.

BETEKENIS
Jezus houdt van kinderen maar de echte betekenis ligt vooral in hoe kinderen zijn. Vaak vrij, onbevangen en vol vertrouwen. Ze kunnen echt genieten van samen zijn. Als je ouder wordt, verlies je soms dat stukje kind zijn. Jezus wil juist dat we zo onbevangen als een kind op hem vertrouwen en naar hem luisteren en samen genieten. 

Verder windt Jezus zich niet voor niets op. Hij vindt oprecht dat kinderen belangrijk zijn en zijn tijd en aandacht verdienen. Dat volwassenen zich niet altijd op de eerste plaats hoeven te zetten. Hij spreekt goede dingen uit over deze kinderen. Misschien kunnen we daarvan leren dat we op een positieve manier tegen kinderen mogen praten.

Wil je meer ontdekken?