Hoe versta ik Gods stem?

Wat doe jij als je advies nodig hebt? We maken dagelijkse veel beslissen, soms klein en soms met grote consequenties. Wat zou het dan fijn zijn om duidelijke instructies te krijgen over welke weg je moet gaan, bijvoorbeeld zoals een navigatiesysteem dat voor je doet. Want hoe versta ik Gods stem?

“Ga hier linksaf.” Of: “Keer om!” Als God net als een navigatiesysteem was, zouden we zijn stem makkelijk kunnen verstaan! Maar in de praktijk werkt het niet zo… Hoe kun je dan wel Gods stem verstaan? 

God heeft ons allerlei dingen gegeven waarin we hem kunnen zien. Denk bijvoorbeeld aan de schepping waar we dagelijks van kunnen genieten, denk aan inspirerende vrienden, denk aan muziek… En denk ook aan de Bijbel: een super dik boek met heel veel verhalen van en over God. 

Een van die verhalen gaat over Samuel, een jonge man die letterlijk geroepen wordt om priester te worden. Hij denkt dat hij geroepen wordt door zijn mentor, maar het is God die hem bij zijn naam noemt. We kunnen veel van dit verhaal leren, legt Ies Maaswinkel uit in onderstaande video. Daarin gaat hij met Wilma Veen in gesprek over de kunst van het verstaan van Gods stem. Iets wat niet altijd makkelijk is, zeker niet in de chaotische tijd waar we in leven.

Neem dus even de tijd om de video te bekijken en laat jouw antwoord weten op de vraag: Hoe versta ik Gods stem?

Wil je meer leren? Je kunt elke dag een bemoediging ontvangen van Wilma Veen in je email. Geef je hier op voor Ik Wonder Jou.

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.