Feestdagen dankzij Jezus

Start | Feestdagen dankzij Jezus

In onze kalender staan heel wat vrije dagen die je, misschien zonder te weten, te danken hebt aan Jezus. Kerstfeest is misschien wel de bekendste. In sommige landen is zelfs het Drie-Koningen feest een belangrijke vrije dag. Carnaval wordt in vooral het van oorsprong katholieke zuiden gevierd, maar het is niet voor niets precies voor de vastentijd begint, een opmaat naar, Palmzondag, Goede Vrijdag en Pasen. Hemelvaart is een extra vrije dag in de lente en daarna krijg je ook altijd nog Pinksteren, maar dat valt altijd op een zondag.

Samen in gesprek over Jezus en geloof

Loop binnen bij de online buurtkerk, ontvang dagelijks een bemoediging of ga in gesprek. Bekijk alle mogelijkheden.

Schilderij Wjatscheslaw Grigorjewitsch Schwarz

Wat is Palmzondag?

De zondag voor Goede Vrijdag en Pasen is Palmzondag. Op deze dag gedenkt de kerk hoe Jezus triomferend Jeruzalem binnen wordt gehaald, al rijdend op een ezel.

Doornenkroon van Jezus

Wat is Goede Vrijdag?

Op Goede Vrijdag herdenken christenen over de hele wereld, de dag dat Jezus ter dood werd veroordeeld en werd gekruisigd op Golgotha.

Bloementuin

Pasen

Pasen is een van de grootste christelijke feesten. Op Pasen wordt gevierd dat Jezus niet dood bleef maar dat Hij opstond uit de dood. Het begin van iets nieuws.

The Float of the King Carnival parading in Patras Greece

Wat is carnaval?

Het Katholieke feest Carnaval begint op een zondag en eindigt op Aswoensdag: het begin van de Vastentijd die zal duren tot Pasen.

epiphany

Wat is Epifanie of Drie Koningen

Drie Koningen is altijd 12 dagen na Kerst en wordt gevierd op 6 Januari. Het betekent ook het einde van het Kerstseizoen.