Eindelijk, mijn droom komt uit!

Ik weet nog goed dat ik als jongen verlangde naar mijn eerste hardloopwedstrijd. Ik liep 15 km in mijn geliefde stad en haalde de finish. Ik vond het geweldig. Mijn droom kwam uit. Maar vanaf het finishen ging alles mis. Er stond niemand om me op te wachten. Het was koud. Ik had geen vervoer terug naar huis. Geen andere kleding bij me. Uiteindelijk kwam ik huilend thuis.

Zoiets maakte Zacharias ook mee. Na zijn hele leven te hebben moeten wachten om dienst te doen in de tempel, kwam het er eindelijk van. Zijn stam werd uitgekozen en hij mocht de meest belangrijke taak uitvoeren. Wat zal hij er dankbaar voor geweest zijn. Vol concentratie en opwinding heeft hij zijn taak gedaan. En dan, opeens, verandert het helemaal. Een engel verschijnt. Hij krijgt een belofte die hij niet kan geloven en hij moet de mensen daarna teleurgesteld achterlaten omdat hij zelf niet kan spreken.

Uiteindelijk was Zacharias zo bezig met zichzelf en de werkelijkheid die hij zag, dat hij Gods ingrijpen niet meer kon geloven. Hij was op zijn gedroomde plek, dichtbij God, maar hij geloofde niet dat God zijn diepste droom kon laten uitkomen.

Want zijn grootste droom was: een nakomeling. Hij zal er veel voor gebeden hebben, maar hij geloofde niet dat het kon. Hij was oud en onvruchtbaar. Zijn vrouw ook. Hij zei vast vaak dat hij geloofde dat God alles kon, maar ten diepste geloofde hij het zelf niet meer.

Misschien is dat ook voor jou het geval. Geloof je dat God wonderen kan doen? Geloof je het ook echt voor jezelf?

Deel je droom met God en geloof dat hij er naar luistert en er op zijn manier antwoord op geeft. Wees voorbereid dat het op een andere manier zal gebeuren dan jezelf denkt!

Lees ook

Wil je meer ontdekken?